Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Χαρακιά 9: Παραπονεμένα λόγια, ποιος δουλεύει ποιον, ο ποιος καλός ο δήμαρχος, οι καλιακούδες του ΠΑΣΟΚ

Το παραπονιάρικο (Γκιουρτζής) μας συγκίνησε σήμερα το πρωί. Κανένας δεν τον πήρε απ΄ το χέρι να του μάθει τα κόλπα (εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων). Κανένας όταν παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει εάν θέλει καμιά τιμητική θεσούλα, βρε αδελφέ. Ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής αλλά δεν είχε τα λεφτά. (Συγνώμη, τόσα χιλιάρικα, πού τα ξοδεύει κάθε υποψήφιος;). Όχι, δε φτάνουν 30.000€. Που τα δίνετε ρε παιδιά; Είναι πολλά τα λεφτά. Ή ψήφους εξαγοράζετε ή σκουπίζετε τον ιδρώτα σας με μιας χρήσης πεντακοσάρικα όσο μας βγάζετε λόγους με ΘΑ). Και ναι, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εάν όλοι μαζί οι δεξιοί ενωμένοι θα κατέβουν να σώσουν τον τόπο . Κοίτα, δεν θέλω να σε ξυπνήσω πάνω στο γλυκό το όνειρο, μα αν δεν αποκτήσεις επαφή με την πραγματικότητα δεν σε βλέπω καλά. Καλός ο φανταστικός, ο ιδανικός σου κόσμος, δε λέω, αλλά έχε το νου σου, μη σε πάρει καμιά ξώφαλτση εκεί που περπατάς χαμογελαστός κι ανέμελος. Της κακομοίρας γίνεται γύρω σου. Χαμπάρι δεν πήρες;

Καλέ, τι να πω για τον Κούγκα; Τα είπε όλα αυτός από μόνος του. Αφήστε που πολλά απ΄ όσα έλεγε ήταν τόσο συνωμοτικά που δεν καταλάβαινα και πολλά. Για να τον παρακολουθήσεις πρέπει να είσαι καλά μυημένος στα κόλπα. Απ΄ όσα όμως κατάφερα να πιάσω, κατάλαβα ότι ή κομπλεξικός είναι ή μας δουλεύει ψιλό γαζί. Διότι πως αλλιώς να εξηγήσω ότι παρεξηγήθηκε που τον έδιωξε ο Μπαμπούξινος απ΄ την ομάδα; Δηλαδή, εμ είπε ότι τον αφήνει για τον Δον πριν από έξι μήνες, εμ δεν έπρεπε κάποτε και να τον διώξει. Καταλάβατε τι ήθελε; Ήθελε αυτός από μόνος του να φύγει όταν αυτός ο ίδιος θα το αποφάσιζε. Πότε θα το αποφάσιζε; Όταν θα ήταν σίγουρος ότι ο Μπαμπούξινος θα γινόταν υποψήφιος. Δηλαδή πότε ακριβώς; Παραμονές των εκλογών (τότε θα σώσει η επιτροπή με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ), Και μέχρι τότε; Έ, μέχρι τότε ο Μπαμπούξινος δεν είναι υποψήφιος. Κι ούτε ξέρουμε εάν θα είναι. Άλλωστε δεν το είχε δηλώσει και έξι μήνες πριν. Επομένως δεν υπάρχει ηθικό κώλυμα ο Κούγκας να παραμένει αντιδήμαρχος και ταυτόχρονα να είναι πρωτοπαλίκαρο του Δον.
Συμπέρασμα: Εσείς καλό κρυφτούλι πίσω απ΄ το δάχτυλό σας παίζατε. Εμάς όμως γιατί μας δουλεύετε; Επιπλέον Μπαμπούξινε, πάλι καθυστέρησες στην εκκίνηση. Πολύ χαλαρά το πήρες. Ταράξ. Όσο για τον Κούγκα, εγώ έτσι όπως τον βλέπω ψηλό και με το μπαστούνι, κάπως κάπως τον φοβούμαι. Στο πολιτικό καραγκιόζ -μπερντέ πολύ θα μου ταίριαζε για Μπαρμπα Γιώργος. Ή μήπως καλύτερα για Βεληγκέκας. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι αυτό του ταιριάζει καλύτερα.

Βρε, βρε, τι δουλειά έχει αυτός εδώ;” σκέφτηκα τις προάλλες όταν τον είδα στον Γιδά ένα βράδυ. Για ποιον μιλάω; Για τον κ. Μπέη (που θέλει να γίνει Αγάς- δήμαρχος του Δίου- Ολύμπου). Η μόνη πιθανή απάντηση είναι ότι μπερδεύτηκε και νομίζει ότι οι δήμαρχοι όπως και οι πως θα λέγονται τώρα- νομάρχες, μπορούν να ψηφίζονται κι από δήμους της περιφέρειας. (Καλά, το τι κουλουβάχατο έχει να γίνει με το ποιος κι από που μπορεί να ψηφίσει ποιον, δεν λέγεται. Είναι οι φαεινές ιδέες του Γιωργάκη, του Κυβερνήτη της δεν ξέρω ποιας χώρας. Αυτός νομίζει της Σουηδίας). Έλεγα λοιπόν για τον Αγά- Μπέη. Διότι όνομα και πράμα ο Δημητράκης μας το πουλάκι μας. Ξέρετε, είναι από εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που στην δουλειά τους είναι τόσο τυπικοί, σε βαθμό που αγκυλώνονται τόσο από τους τύπους, που δεν μπορούν ούτε από την καρέκλα να σηκωθούν. Και επειδή είναι πάντα φορτωμένοι με πολλές και σοβαρές δουλειές,δεν μπορούν να αναλάβουν κι άλλες και τις ξεφορτώνονται αναγκαστικά στους συναδέλφους. Κι όταν έρθει η ώρα των επαίνων για τους συναδέλφους, επειδή εκείνοι είναι που τους είχαν αναθέσει τις δουλειές, επομένως πρώτοι αυτοί πρέπει να επαινεθούν. Καταλαβαίνετε ότι τέτοιους ανθρώπους χρειάζονται οι δήμοι για να προκόψουνε. Επομένως εάν ήρθε στο Γιδά όχι κατά λάθος αλλά επίτηδες, για να δώσει το παρόν στο χωριό της Θοδώρας, (Κουρκουτά, υπεύθυνη για κάτι κομματικό τέλος πάντων στην Πιερία) ε, τότε πρόσεχε Θοδώρα ποιον σκοπεύεις να υποστηρίξεις
Άλλωστε υπάρχουν απ΄ όσο ξέρω τουλάχιστον άλλοι δυο φέρελπεις υποψήφιοι. Τσιφοδήμος (νυν δήμαρχος. Καλά ναι, συμφωνώ, ας μην ξανασχοληθούμε). Σάλτας. Ω, ναι! Τούτος είναι ότι πρέπει. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζω που ενώ ασχολείται ταυτόχρονα με τόσα ετερόκλητα πράγματα (καθηγητής φυσικός, μουσικός, μέχρι που πήζει και τυριά κλπ) και είναι τόσο χαοτικός, καταφέρνει στο παρά ένα να βγάζει το πλάνο με το καλύτερο αποτέλεσμα και με μια έως και εκνευριστική ηρεμία και αισιοδοξία. Εμ αν δεν κάνει τούτος για δήμαρχος τότε ποιος κάνει; Διότι αντιπροσωπεύει το αθάνατο ελληνικό πνεύμα (όλα γίνονται την τελευταία στιγμή και γίνονται και μια χαρά). Ειδικά για σένα το λέω Γιωργάκη Κυβερνήτα της δεν ξέρω ποιας χώρας. Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Σουηδία. Αχ, με συγχωρείτε, φώναξα πολύ; Διότι ο γιατρός είπε να του το φέρουμε σιγά- σιγά να μην σοκαριστεί.




Πείτε μου ποιες είναι οι αληθινές (Ιωσηφίδου- Σιδηροπούλου) και ποιες οι ψεύτικες. Τι θα κερδίσετε εάν τις βρείτε; Τίποτε. Ίσως όμως οι πολιτικούδες (κατά το καλιακούδες) του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αντιληφθούν ότι ο κόσμος ξέρει πως είναι στ΄ αλήθεια. Προς τι αυτά τα καραγκιοζλίκια με τις “φτιαγμένες” φωτογραφίες για δημοσιεύσεις; Πάτε καλά; Θα σας ψηφίσουν περισσότεροι εάν δεν έχετε καμιά ρυτίδα ή έχετε όλα τα δόντια; Εκτός εάν οι φωτογραφίες είναι για συνοικέσιο για το Αμέρικα. Έ, τότε, έρχεται, λέει, ο γαμπρός με τo caro, τον υποδέχονται συγγενείς και τον κάνουν ντίρλα. Μετά σκάει μύτη η υποψήφια, είναι και νύχτα ευτυχώς. Κάποτε όμως ξημερώνει (έτσι συνηθίζεται από γενέσεως κόσμου. Η μέρα να διαδέχεται τη νύχτα). Κι ακούγεται μια κραυγή. “Βοήθεια ο Κουασιμόδος”. Είναι η στιγμή που ο man αντικρίζει τη γυμνή αλήθεια. Τότε τον ρωτάει χαμογελώντας και αποκαλύπτεται και η φαφούτικη οδοντοστοιχία της “θέλεις πρωινό;”. Αυτός απαντάει, “θα πεταχτώ για τσιγάρα”. Δεν ξαναφάνηκε ποτέ. Έ, πόση ευθύνη πια να μπορεί να αναλάβει κι ο άντρας; Άνθρωπος είναι, όχι ο Superman. Κι εσύ πάλι, τι τόθελες να κοιμηθείτε αγκαλιά; Τέτοια αποκαλυπτήρια γίνονται μετά την κουλούρα. Αλλά θα μου πεις, και τότε μπορεί να πάει για τσιγάρα. Σε καταλαβαίνω, δεν είχες άλλη επιλογή.

ΥΓ: Πόσο κωλόφαρδος μπορεί να είσαι ρε Χρυσοχοϊδη; Με πιάνει σύγχυση όταν την πληρώνουν οι bodyguards. Μήπως χρειάζεται κάποτε να σταματήσουν να υπάρχουν; Τους “δοκιμαστές” οι αυτοκράτορες τους χρειάζονταν γιατί πολλοί ήθελαν να τους εξοντώσουν ως μονάρχες που ήταν. Εσείς οι τρανοί πολιτικοί, τώρα την σύγχρονη εποχή, προσπαθήστε να βγάζετε πέρα μονάχοι σας.

Άντε γεια, τα λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: