Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Xαρακιά 4: Προς κ. Μεντή, Η συντροφιά του δαχτυλιδιού

Προσωπικά δεν γνωριζόμαστε κ. Μεντή. Όμως διαβάζοντας την παραίτησή σας από τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ μου΄ ρχονται δυο τρία λόγια να σας πω.
Η κοινοποίηση της παραίτησης ήταν προς στους:
1. Γραμματέα του Ε.Σ ΠΑΣΟΚ (να΄ στε σίγουρος ότι χωρίς να το διαβάσει το βαλε καλάθι στα σκουπίδια).
2. ΕΚΑΠ (αυτό δεν το ξέρω τι είναι, φαίνεται από τα πολλά αρχικά κάτι πολύ σπουδαίο(;) και σοβαρό (;) επειδή όμως το έχετε ψηλά στην ιεραρχία μάλλον το κείμενό σας θα είχε την ίδια τύχη, αφού δεν θα είναι μόνο ένας σ΄ αυτό το πράγμα, άντε να βγάλεις άκρη).
3. Γραμματέα της Π.Ε (εδώ σας έχει γραμμένο ο τοπικός γραμματέας, ο περιφερειακός χέστηκε).
4. Γραμματέα της Ν.Ε ( αυτό την αντιπαρέρχομαι, διότι τι να πω, πολύ γκροτέσκα η κοινοποίηση αυτή. Αφήστε που το μόνο που φοβάται ο Μοναρχίξ της Ν.Ε είναι μην του πέσει καμιά σβερκιά από πιο ψηλά, π.χ από Σιδηρόπουλο, και γκρεμοτσακιστεί από την ασπίδα. Άλλο φόβο δεν έχει. Κατά τ΄ άλλα, όλα καλά, όλα ανθηρά).
5. Μέλος του Ε.Σ στο νομό. ( εδω γελαμε.Την Θούλη φαντάζομαι την συμπεριλάβατε στη λίστα παραληπτών για εθιμοτυπικούς λόγους και μόνο. Γιατί λόγο δεν έχει και όταν αρθρώνει κάτι δεν την υπολογίζει κανένας. Ένα όμως είναι σίγουρο, την φαντάζομαι να τρίβει τα χέρια της αλά Ιζνογκουντ “θέλω να γίνω κάτι στη θέση οποίου να 'ναι”. Είναι γνωστό ότι δεν γουστάρει κανέναν σύντροφό της στην Ημαθία και όχι μόνο, άσχετα με τις χαζοχαρούμενες δηλώσεις συμπάθειάς της προς όλους. Διαβάζει λοιπόν την παραίτησή σας και λέει “Χα, χα, χα, τώρα Στέργιο τι θα κάνεις; Καλά πάνε τα πράγματα κι ούτε καν χρειάστηκε να βάλω το χεράκι μου όπως τόσες άλλες φορές. Αχ, με βλέπω σύντομα γραμματέα της Ν.Ε. Δεν θέλαν να με κάνουν υποψήφια βουλευτίνα ε; Θα τους δείξω εγώ, τους κρατάω όλους στο χέρι εγώ”. Μόνο, που μήτε στον ύπνο σου δεν πρόκειται να πάρεις κανενός θέση, γιατί σε τέτοιες θέσεις χρειάζεται να εκλεγείς. Σαν ποιος να σε προτείνει και να σε ψηφίσει. Ψωνάρα τουλάχιστον να εύχεσαι να ΄χεις κωλοφαρδία και να ξαναείσαι στο Ε.Σ. Ας μην ξεχνιόμαστε ούτε εκεί ψηφίστηκες. Από ποσόστωση είσαι, θυμάσαι;)
6. Μέλη της Π.Ε Ημαθίας (είχαν μια σκασίλα).
7. Μέλη της Ν.Ε Ημαθία (εδώ κάτι μπορεί να γίνει. Ας ελπίσουμε να σας ακολουθήσουν κάτι καλά (ίσως) παιδιά που λέγαμε τις προάλλες.
Και τώρα, επί της ιδίας της παραίτησης κανά δυο λογάκια. Πάντα αναρωτιόμουν πως όλοι οι πολιτικοί και επαρχιώτικα στελέχη των κομμάτων, όταν μιλάνε στον κόσμο, είναι ειδήμονες σε θέματα όπως π.χ οικονομικά, εκλογικά, αγροτικά κλπ και λένε όλοι τα ίδια.
Μέχρι που έμαθα ότι η τακτική των κομμάτων είναι να στέλνουν σωρηδόν mails και fax με αυτά που πρέπει να παπαγαλίζουν όλοι οι αυτοί στα καφενεία και στα ράδια προκειμένου να προασπιστούν τη γραμμή του κόμματος. Ψηστήρι δηλαδή στον κόσμο. Έ, πέστε μου λοιπόν κ. Μεντή μας εσείς όσο διαβάζατε τέτοια που έφταναν στη Ν.Ε τι καταλαβαίνατε; Ότι σας τα στέλνουν για να σας βοηθήσουν να γίνετε όργανα παραγωγής πολιτικής; κι όχι γρανάζι του κομματικού και άρα του εκλογικού μηχανισμού;
Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι μόνες περίοδοι ανακωχής στα εσωτερικά αλληλομαχαιρώματα και των δυο κομμάτων εξουσίας είναι ενόψει εκλογών. Για τη νίκη μόνο η συσπείρωση. Την επόμενη μέρα άντε πάλι γιούργια. Εσείς, κι αυτό, τώρα το καταλάβατε;
Κι επειδή απ΄ όλη αυτή την καθυστέρηση (2 χρόνια) στο να καταλάβετε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, τείνω να πιστεύω ότι μάλλον είστε αφελής. Με πείσατε για την αφέλειά σας στο τέλος του κειμένου σας: ο Αντρέας είχε πει για ένα ΠΑΣΟΚ από το λαό, για το λαό, με το λαό. Ξυπνήστε κ. Μεντή. Ο Αντρέας το΄ χε πει, γιατί όλο κάτι τέτοια πιασιάρικα έλεγε για να μας σβερκωθεί τόσα χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα Επειδή τα έλεγε δε σημαίνει ότι τα πίστευε κι όλας, άλλωστε αποδείχτηκε ότι όλα ήταν φούμαρα.
Κι επειδή μου φαίνεστε άνθρωπος με τσίπα τουλάχιστον, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φύγετε κι από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ όσο είναι καιρός. Κι αν μπορείτε πάρτε και κανέναν μαζί σας.
Όπως μάλλον ήδη έχετε καταλάβει τρελαίνομαι για παρατσούκλια. Για τον Δημητριάδη όμως δε χρειάστηκε να σκεφτώ κάποιο. Διότι έμαθα ότι κάποιος Πλατιώτης του βρήκε ένα που του ταιριάζει γάντι. Ο Νονός. Τον βαφτίζουμε λοιπόν Δον Δημητριάδε.
Όταν τον είδαμε στην Κορυφή στην γιορτή της πίτας μας φάνηκε πολύ ταιριαστή η παρέα: Γκαβαρδίνας, Τζίλας, Βασιλόπουλος, Παντόπουλος, Βουλγαροπούλου και Μεσαλάς. Όλοι οι δεξιοί μαζί, γιατί όχι; Την άλλη μέρα στον Βελόπουλο νάσου πρώτη θέση ο Δον με τα πρωτοπαλίκαρα. Η Βουλγαροπούλου έλειπε.Γιατι καλέ; θα προσέδιδες ένα χαρούμενο τόνο στην συντροφιά του δαχτυλιδιού. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Μεσαλά. Υποννοούν κάτι αυτές οι εμφανίσεις σου ή ήταν τυχαίο;

Υ.Γ1: Άγγελε (Τόλκα) η μαμά σου δεν σου μαθε ότι όταν σε τρατάρουν σε γιορτές είναι προσβολή να μην δοκιμάσεις ούτε μια μπουκιά; Από σιχαμάρα δεν έφαγες πίτα ή έχεις πρόβλημα με το στομάχι και η πίτα θα σε πεφτε βαριά;

Υ.Γ2: Πως διέρρευσε η επιστολή σας κ. Μεντή; Μήπως με τα “πολλά ακόμη” που αντιμετωπίσατε ήταν και η ρουφιανιά; Σας πληροφορώ ότι σ΄ αυτό το σπορ επιδίδονται όλοι στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: