Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χαρακιά 5: Το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ (Θούλη Σιδηροπούλου)

Δεν έχω λόγια, δεν έχω λόγια!! Τι να βρω να πω για την πολιτική οξυδέρκεια, την ευφράδεια, την ετοιμολογία, την οξύνοια, την πολιτική στιβαρότητα του Μέλους του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ, κυρίας Θούλης Σιδηροπούλου; Γεγονός είναι ότι το 2010 μειώθηκαν δραματικά οι δηλώσεις της και εμφανίσεις της (προεκλογικά στόλιζε ως πολιτική γλάστρα τις περαντζάδες των βαρύγδουπων συντρόφων της εξ Αθηνών. Τώρα πού να βρεθεί θαρραλέος να ξεμυτίσει στον κόσμο;) Αν και λοιπόν σπάνιες οι εμφανίσεις της και δηλώσεις της, όποτε συμβούν, μας αφήνουν άναυδους. Αναφέρομαι στην συνέντευξή της στον Καφτεράνη στο ΠΕΛΛΑ TV.
Πως γίνεται να μιλάς τόση ώρα χωρίς να λες τίποτα; Δε λέω, θέλει ταλέντο αυτό. Και επίτηδες να προσπαθήσεις να το κάνεις, κάπου θα σου ξεφύγει και κάτι θα πεις που να βγάζει νόημα ή να πεις τι πιστεύεις, ιδιαίτερα όταν σε ρωτάνε για την γνώμη σου. Λοιπόν, εν ολίγοις καταλάβαμε τα εξής: η Θούλη μάλλον έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα λόγου, έκφρασης (δεν είμαι και ειδικός επί του θέματος, αλλά μια γνώμη από ειδικό μάλλον τη χρειάζεται. Η επιστήμη, έστω και σε προχωρημένης ηλικίας ασθενείς, μπορεί να κάνει θαύματα ). Γιατί το λέω αυτό; Κομπιάσματα, επαναλήψεις των ίδιων λέξεων (η αγαπημένη της είναι το καταστατικό), απουσία συνοχής και συνειρμού, τι άλλο φανερώνουν; Αχ πως δεν το σκέφτηκα, μπορεί να δείχνουν και απουσία πολιτικού λόγου και σκέψης. Αχά, και κάτι άλλο; “ότι δεν παίρνω θέση για κανέναν (πχ όταν ρωτήθηκε για Τόλκα- Καραμπατζό) γιατί θέλω με όλους να τα έχω καλά. Δε φτάνει που όλοι με παίρνουν στο ψιλό, να δημιουργήσω και αντιπάθειες;” Το καλύτερο όμως ήταν στο τέλος. Όταν είπε, θέλοντας να δικαιολογήσει τη βούβα της, ότι πολλοί της λένε να βγει και να μιλήσει για θέματα επικαιρότητας Αυτό όμως δεν της επιτρέπεται από το καταστατικό. Τότε γιατί εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ πήγες να δώσεις συνέντευξη; Μήπως νόμιζες ότι ο Καφτεράνης θα σε ρωτούσε για τον καιρό;
Καημένε Παπαστεργίου πως την άντεξες και δεν της άστραψες καμιά όταν τάχα μου μίλησε για να πει κάτι το οποίο είχες ήδη πει εσύ; Έτοιμος ήσουνα, φαινόταν. Μπράβο αυτοσυγκράτηση Την οποία όμως δεν έδειξε η συντρόφισσα Κου-κου-ρίκου (γι αυτήν δεν θα σκεφτώ παρατσούκλι. Το'χει από μόνη της) η οποία αφού έριξε στο εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ ένα θανατηφόρο βλέμμα όσο πετάγονταν σαν πορδή όταν μιλούσε ο κ. Γραμματέας-Μοναρχιξ, μετά έκανε έναν μορφασμό σαν να έλεγε “θα βγάλεις τον σκασμό ηλίθια; μας τάχεις πρήξει βλήμα. Τι να σου κάνω΄; που πρέπει να σε ανέχομαι μπροστά στον κόσμο”. Και όταν πήρε το λόγο το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ, επί 2,5 λεπτά προσπαθούσε να εξηγήσει(;) την διαδικασία χρίσματος των υποψήφιων, επαναλαμβάνοντας συνεχώς και μόνο τις λέξεις καταστατικό και διαδικασία χωρίς τελικά να βγαίνει κανένα νόημα (τελικά είμαι βέβαιος ότι σίγουρα έχει πρόβλημα λόγου, έκφρασης. Γιατί εδώ δε χρειαζόταν ούτε πολιτικός λόγος ούτε τίποτα). Γιατί αλλιώς θα τρελαθώ Χριστέ μου. Ή εγώ δεν καταλαβαίνω ελληνικά ή τι να πω; Δείτε το βίντεο (εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=-Dd6is0B-38&feature=player_embedded) κι αν κάποιος καταλάβει τι λέει, ας μου το πει σας παρακαλώ.
Το ύφος δε του εμ-βληματος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ όσο μιλούσε ο κ. Γραμματέας- Μοναρχίξ, ήταν σαν έλεγε “ωχ, ε, μα τελείωνε επιτέλους. Να τα πω εγώ να καταλάβει ο κόσμος”. Και δώστου χτυπούσε ανυπόμονα και αγανακτισμένα το χέρι στο τραπέζι. Όλα αυτά μπορείτε να τα θαυμάστε στο Youtube, να και οι διευθύνσεις να μην κουράζεστε (
http://www.youtube.com/watch?v=c4scCjuqy-g&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=L_0da7MI0l4&feature=player_embedded )

ΥΓ1: Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω Θούλη, θέλω να μου λύσεις μια απορία. Πως γίνεται στο Facebook στη φωτογραφία του τοίχου σου να έχεις χαμόγελο Hollywood ενώ στην πραγματικότητα έχεις στραβά δόντια και σου λείπει και ένα κάτω μπροστά; Είναι photoshop ή έβαλες μασέλα για να φωτογραφηθείς; (ξέρεις, λέω για εκείνη την απείρου κάλλους και γούστου φώτο σου με το κόκκινο πανωφόρι).


ΥΓ2: Είναι η ιδέα μου ή μήπως έρχεσαι σε οργασμό κάθε φορά που προφέρεις τη φράση “Μέλος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ”; Διότι κάπως χαζογελάς, η φωνή σου γίνεται παθιάρικη και το ένα μάτι πεταρίζει λάγνα. Ή μήπως πρόκειται για τικ που σου βγαίνει μόνο με τους δημοσιογράφους; Αν ναι, μην το αφήσεις, να το κοιτάξεις κι αυτό σε κανέναν νευρολόγο. Άντε βρε χαζούλα, μη στεναχωριέσαι Είπαμε, η επιστήμη την σήμερον ημέρα κάνει θαύματα.

ΥΓ3: Σου δίνω μια φιλική συμβουλή. Καλύτερα να ρουφάς (ότι θες εσύ, πχ το αυγό σου, το δάχτυλό σου) παρά να μιλάς. Όχι, δε μ΄ αρέσει αυτή η συμβουλή. Καλύτερα να κάτσεις σπίτι. Είσαι σε ηλικία ότι πρέπει για τσιγγελάκι. Έχεις και πολλά βαφτιστήρια, χωρις προίκα θα τ΄ αφήσεις;


ΥΓ4: Αλήθεια Θούλη με άγχωσες όταν προσπάθησες να περιγράψεις τη διαδικασία χρίσματος. Όσο περνούσαν τα λεπτά έλεγα: “Έλα, μπορείς, μπορείς να το πεις. Δεν είναι τίποτε. Να, πες, πρώτα θα γίνει αυτό, μετά εκείνο, μετά το άλλο. Έλα, εύκολο είναι. Σε παρακαλώ. Προσπάθησε μια φορά ακόμα”. Και όλο η αγωνία κορυφώνονταν ώσπου... "φτου γαμώτο, πάλι δεν τα κατάφερε να πει έστω κάτι τόσο απλό". Αλήθεια, πολύ στεναχωρήθηκα, ε δεν είμαι κι από πέτρα Όταν βλέπω έναν άνθρωπο με τόσο σοβαρές νευρολογικές δυσκολίες , πολύ τον λυπάμαι.

Γεια και χαρά σας. Αύριο σας έχω πράμα λαχταριστό (Μπάμπης, ξάδερφος Μπάμπη, διαδικασίες υποψηφίων και άλλα ψιλά). Μπορεί να είναι και μεθαύριο, μη με μαλώσετε γιαυτό παρακαλώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: