Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εργολάβος- βάρδος- νομαρχίξ, Για τα πανηγύρια...

Τι θα γίνει ρε παιδιά εκεί στο Ράδιο Αλεξάνδρεια; Που τα βρίσκεται όλα αυτά τα τραγούδια πρωί πρωί και τα βάζετε; Έλεος. Μα ούτε ένα να μην ξέρω. Πώς γίνεται αυτό; Σε όλους τους άλλους σταθμούς πως τα γνωρίζω; Επίτηδες το κάνετε; Επίσης και χωρίς να θέλω να σας πληγώσω, επειδή έχετε ένα μικρόφωνο μπροστά σας δεν χρειάζεται συνεχώς να μιλάτε εάν δεν έχετε κάτι κατά νου από πριν να πείτε. Τι με νοιάζει ρε παιδιά εμένα π.χ. Τι κάνατα όταν απολυθήκατε από τον στρατό και πόσο ζύγιζε η κλούβα που κουβαλούσατε. Τέτοια θέματα τα συζητάμε στο σπίτι μας, στο καφενείο κλπ. Αλλά όχι στο ράδιο.
Μετά όμως, α, μετά άρχισε η συνέντευξη του βάρδου- νομάρχη ο οποίος εφεξής μετονομάζεται σε εργολάβο – βαρδο-νομαρχίξ (“κάθε μέρα δημοπραττούμε έργα”). Συγνώμη, ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) έπαψε να υφίσταται ή μετονομάστηκε σε νομαρχία; Κατάλαβα καλά ή μόνο σχολεία έχτιζε δυο χρόνια τώρα; (Τα πρώτα 2 χρόνια έβαζε τάξη στην νομαρχία). Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα υλοποιήσει τα μεγαλόπνοα σχέδιά του (αεροδρόμιο). Το καλύτερο ήταν αυτό που είπε για το διοικητήριο που ΘΑ τελειώσει κι αυτό, που θα πάει; Είπε λοιπόν “να έχει κι ένα μεγάλο πάρκιγκ ώστε να μην τον γράφουνε τον πολίτη για μια ώρα που θέλει να τελειώσει την δουλειά του στην νομαρχία”. Εδώ αναρωτιέμαι σοβαρά εάν κατάλαβε τι είπε.Διοτι εαν δεν καταλαβε, να του πω εγω τι ειπε: Ενώ δυο χρόνια έκανα να βάλω σε τάξη την νομαρχία παρόλαυτά ο πολίτης δεν μπορεί ακόμη να εξυπηρετηθεί εαν δεν ταλαιπωρηθεί πρώτα για καμιά ώρα. Αντιπαρέρχομαι το ότι “η πολύ δημοκρατία βλάπτει στο δημόσιο” όταν ήθελε να δικαιολογήσει γιατί σταμάτησε ο δρόμος για Πέλλα. Μάλλον εννοούσε η πολύ γραφειοκρατία. Όπως επίσης αντιπαρέρχομαι το ότι σχολεία χρειάζεται να χτίζονται πολλά γιατί “γεννάμε πολύ, βέβαια υπάρχουν και οι αλλοδαποί”. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι εννοούσε ότι έπιασε μια επιδημία γεννητουριών τους Έλληνες ενώ οι αλλοδαποί θα έπρεπε να το περιορίσουν το σπορ.
Άλλο διαμαντακι ήταν ότι όλα τα γνωρίζει και για το ροδάκινο. Εμείς συμπληρώνουμε και όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει. Ροδακινάδες όμως μείνετε ήσυχοι, έχει ο εργολάβος- βάρδρος- νομαρχίξ υψηλές γνωριμίες, ευτυχώς για σας όχι μόνο σε προξενεία αλλά και σε κύκλους μεγιστάνων του πλούτου στη Ρωσία ποντιακής καταγωγής. Να υποθέσουμε ότι εννοούσε ότι υπάρχουν πόντιοι-μαφιόζοι στη Ρωσία; Ή ότι στο όνομα της ποντιακής ράτσας καταργούνται ταξικές- κοινωνικές- οικονομικές- εθνικές διαφορές και χορεύοντας τον πυρίχιο ενωμένοι κυριεύουν τον κόσμο; Τι να πω; όπως νομίζετε, εσείς ξέρετε.
Τώρα, αν εξαιρέσει κανείς όλα τα παραπάνω, όσο τον άκουγα δεν θύμωσα όπως όταν ακούω άλλους αλαζόνες – αυταρχικούς πολιτικούς να μιλάνε. Μου βγαλε μια συμπάθεια. Μου φαίνετε για ένα τίμιο- καλό- λαϊκό παιδί. Βέβαια δεν ψάχνουμε για γαμπρό να παντρευτούμε, για νομάρχη ψάχνουμε. Πολύ φοβούμαι όμως ότι αυτόν θα ξαναέχουμε αφού το βλέπω σίγουρο ο Ψωμιάδης να είναι, πως το λένε; περιφερειάρχης- μονάρχης. Α, και μην μου τον στεναχωρείτε τον εργολάβο- βάρδο- νομαρχίξ εσείς της αντιπολίτευσης. Καημό το ΄χει να του πείτε και κάνα μπράβο με τόσο λεφτά που έχει μαζέψει και μαζεύει. Αλήθεια, τώρα, που τα βρίσκει; Τέλος πάντων να μην σας νοιάζει εσάς τους αντιπαθητικούς της αντιπολίτευσης που τα βρίσκει. Είναι καλό παιδί με πολλές γνωριμίες (προσκόπους, συναυλίες, εκκλησίες, απανταχού πόντιους) και τα βρίσκει.
Α, Μπαμπούξινε, θυμήσου αύριο – μεθαύριο να περάσεις να πάρεις απ΄ τη νομαρχία τα 500.000 ευρώ που περιμένουν για να αποσώσεις το πνευματικό κέντρο επιτέλους. Αλλά άσε. Μην τα πάρεις. Να τα χτίσει πουθενά αλλού σχολεία.Το πνευματικο κεντρο θα τελειώσει με άλλο τρόπο. Μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα το δούμε τελειωμένο. Έτσι στοιχειωμένο που είναι, θα τα “πάρει” κάνα βράδυ.” Και γεφύρι της Άρτας να ήμουνα θα τελείωνα, ρε γαμώτο. Δεν πάει στο διάολο, βαρέθηκα να περιμένω. Θα τελειώσω από μόνο μου. Άμπρα κατάμπρα ολοκληρώσιους”. Και έτοιμο μέχρι το πρωί. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τελειώνουν έτσι κι αλλιώς όλα τα έργα αφού αρχίσουν. Το δύσκολο είναι να αρχίσουν. Τάδε έφη ο εργολάβος- βάρδος- νομαρχίξ. Κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός.

Έλειπα καιρό σε ταξίδι για δουλειές. Δεν διάβαζα εφημερίδες, δεν ενημερωνόμουν. Τώρα λοιπόν είπα να ξεσκονίσω παλιές εφημερίδες. Έτσι διαβάζω δηλώσεις αξιοσέβαστων πολιτικών μας που ούτε και οι ίδιοι τις θυμούνται. Γι αυτό λέω να τους τις θυμίσω εγώ.
Αρχής γενομένης με τον Μπάτσο παίρνω- μπάτσο δίνω- κι όλο γλείφω (κ. Καραμπατζός νυν δήμαρχος Νάουσας και εύχομαι ουδέποτε ξανά ούτε κλητήρας) και επι το χαϊδευτικότερον Γλειφομπατσός. Τι μου λένε λοιπόν οι παλιές εφημερίδες (Οκτώβριος 2009); Μου λένε ότι ήταν ο μόνος δήμαρχος Ημαθίας που έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον τότε νικητή των εκλογών, (και χαμένο στις προσεχείς εκλογές) Γιωργάκη τον Κυβερνήτη της δεν ξέρω ποιας χώρας (είπαμε, νομίζει ότι κυβερνάει την Σουηδία. Όταν μάθει ότι πρόκειται για την Ελλάδα θα πάθει αποπληξία). Σ΄ αυτή λοιπόν την επιστολή ελπίζει ότι η νίκη θα φέρει την ανάταση και την ανασυγκρότηση της χώρας. (Καλά, δεν το συζητώ, η ανάταση φάνηκε ήδη στους απολυμένους από τον Λαναρά). Παρακάτω, συνεχίζοντας το γλείψιμο εύχεται το ΠΑΣΟΚ “να οδηγησει τη χώρα σε μια νέα εποχή, όπου με αξιοκρατία, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη θα αξιοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για την ανάπτυξη και την πρόοδο όλων των Ελλήνων”. Φαντάζομαι ότι θεωρεί εαυτόν δημιουργική δύναμη που αξιοκρατικά πρέπει να αξιοποιηθεί. Μεγάλο γλειφτρόνι ο Τασούλης.
Και πως γίνεται όλα τα γλειφτρόνια να χρησιμοποιούν ίδιες εκφράσεις; Λέω για την ευχαριστήρια δήλωση του εμ-βληματος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ τις ίδιες μέρες. (Καλά, φαντάζομαι τι γκοστερίτσες κατάπινε όταν αναγκάζονταν να συγχαίρει όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου. “Γιατί να μην είμαι κι εγώ υποψήφια; Θα μου το πληρώσουν”) Λέει λοιπόν το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ για ελπίδα, δικαιοσύνη, πρόοδο ατομική και συλλογική, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Και επειδή ηδονίζεται από μεγαλόστομες και βαρύγδουπες εκφράσεις δεν κρατήθηκε και την αμόλησε την ακατανόητη πρόταση: “Σε αυτή την πορεία με ευθύνη, εμπνεόμαστε από τις αξίες και τους αγώνες της διαχρονικής παράδοσής μας”. Συγνώμη, υπάρχει και μη διαχρονική παράδοση; Πως ακριβώς εμπνεόμαστε; Ποιές ακριβώς είναι οι αξίες και οι αγώνες της διαχρονικής μας παράδοσης; Τι ακριβώς θέλει να μας πει το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ που όταν μιλάει δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτε κι όταν γράφει (επειδή έχει χρόνο να σκεφτεί) λέει ό,τι να φτάσει; Βέβαια, όταν ρωτήθηκε σε κείνη τη συνέντευξη στον Καφτεράνη για τα οικονομικά μέτρα είπε ότι αν και σκληρά είναι αναγκαία.
Πολύ παρεούλα κάνουν τα δυο γλειφτρόνια γι αυτό λένε τα ίδια; Και ο Γλειφομπατσός τα ίδια ακριβώς ειπε στον λόγο του στο πανηγύρι που έκανε στην Αγία Τριάδα. Να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα; Γιόρταζες κάτι Τασούλη; Το Πασχα που γιόρταζες πέρασε, δεν ξέρω αν το θυμάσαι. Η απελευθέρωση της Νάουσας είναι τώρα κοντά; Μπα. Έχει καμιά επέτειο η παράταξή σου; Μπορεί. Ε, τότε δικαιολογούνται τα φαγοπότια, τα γλέντια και οι χαρές. Αλλά όμως μόνο καμιά πεντακοσαριά ήρθαν; Με τόσους δεν σε βλέπω να βγαίνεις ούτε από το σπίτι σου, όχι και δήμαρχος. Αλήθεια, τόσα κρέατα, ποτά, ορχήστρα ποιός τα πληρώνει; Δεν πήρες χαμπάρι ότι περνάμε οικονομική κρίση; Α! Συγνώμη, ναι, σωστά, ακριβώς γι αυτό το έκανες. Να φάει ο κόσμος τσάμπα τώρα που πεινάει. Όλους τους νοιάζεσαι εσύ. Αλλά και πάλι, ακόμα και για τσάμπα φαϊ λίγοι δεν ήρθαν; Τόσο στο φτύσιμο σε έχουν; Ούτε το φαϊ σου ούτε τίποτε δεν θέλουν από σένα. Πάντως, δεν ξέρω εαν το πρόσεξες όσο μιλούσες εσύ, ο κόσμος το ΄χε ρίξει στο φαϊ. Κανένας δεν φαινόταν να έχει προσέξει ότι μιλούσες. Ο δε Τόλκας έξυνε τα νύχια του. Α, όμως τι να πω; Ότι ήρθε να σε τιμήσει, ήρθε ο Άγγελος. Ψέματα να πω; Και μίλησε κιόλας. Τι είπε; Οτι σε θέλει πολύ για υποψηφιο δήμαρχο και ότι είναι σίγουρος ότι θα βγεις κιόλας. Και συ επειδή ήξερες εκ των προτέρων τι θα πει, ήσουν μες την καλή χαρά. Τόσο που ήθελες να αγκαλιάσεις όλη την κοινωνία. Έτσι θα τους παρηγορήσεις που είναι απολυμένοι και πεινάνε; Ή και για τα χειρότερα και σκληρότερα που έρχονται;
Μην αγχώνεσαι όμως. Εσύ θα ΄σαι ο υποψήφιος. Έχεις βλέπεις τη διαβεβαίωση του Άγγελου. Και όχι μόνο. Άντε τυχερούλη, θα σε υποστηρίξει στην επιτροπή και το άλλο γλειφτρόνι, το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ. Γιατί θα σε υποστηρίξει; Όχι βέβαια γιατί σε εκτιμάει. Αυτή κανεναν σας δεν θέλει ούτε να βλέπει. Απλώς γιατί “όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα”. Γλειφτρόνια ντε κι οι δυο. Επίσης, γιατί μπορεί να έχετε και τον ίδιο σπόνσορα. Και βεβαίως διότι ο άλλος επίδοξος είναι γυναίκα (η Ιωσηφίδου). Και ως γνωστόν το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ δε χωνεύει καμιά γυναίκα του ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο) διότι τρέμει στην ιδέα ότι από τη σύγκριση θα εκμηδενιστεί. Τώρα, το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς εκμηδενισμένη κι ανύπαρκτη είναι και χωρίς συγκρίση, ε, αυτό δεν το ξέρει η ίδια. Το ξέρουμε όμως όλοι εμείς.

ΥΓ: Σχόλια ανυπόγραφα δεν δημοσιεύω. Πρόσθεσα τη δυνατότητα σχολιασμού κάτω από κάθε “χαρακιά”. Κι εκεί όμως χρειάζεται να σχολιάσετε επώνυμα. Με ψευδώνυμο μπορείτε να σχολιάζετε στις αναρτήσεις που προαναγγέλουν τον Χάρακα στα Χρονικά. Μπορείτε να μου στέλνετε mail το οποίο όμως δεν θα δημισιεύεται, στο
moxlasx@freemail.gr . Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται υπογραφή (αληθινό όνομα ή ψευδώνυμο).

Γειά χαρά, τα λέμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: