Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Xαρακιά 1: Άκης, Τσαβδαρίδης, Τα καλά παιδιά, Οι ανανεωτές του ΣΥΝ

  • Γιατί ο Άκης έχει σπίτι στην Αρεοπαγίτου (και όχι μόνο); Μήπως γιατί ο παρολίγο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δούλεψε σκληρά όλα του τα χρόνια και έβαζε στην άκρη τις οικονομίες του; Μήπως γιατί κάτι φορολογίες 15% ακινήτων (οι οποίες δεν είναι και τωρινές) τον ανάγκασαν; Μήπως γιατί ως υπουργός επί πολλά συναπτά έτη έφαγε πολλά; Άντε καλέ, τίποτα από όλα αυτά.
    Έρωτας είναι η αιτία και μάλιστα γεροντοέρωτας. Πάντα ο ωραίος του ΠΑΣΟΚ ο Άκης. Αλλά άμα έχει κάποια -ήντα στην πλάτη δεν μετράει πόσο ωραίος υπήρξες κάποτε για να έχεις τέτοια γυναίκα. Και επειδή ο Άκης χατήρι μάλλον δε χαλάειστο κορίτσι του είπε να της προσφέρει ένα μπαλκόνι να πίνει το καφέ της με τις Καρυάτιδες.
  • Το ραδιόφωνο σ΄ αφήνει να φαντάζεσαι αυτόν που ακούς. Ακούγοντας τον Τσαβδαρίδη χτες το πρωί στο ράδιο Αλεξάνδρεια τον “έβλεπα” να κουνάει απειλητικά το δάχτυλό του στον Χαλκίδη που τον κατηγορεί ότι προεκλογικά τον “σπονσονάριζε” ένας σημαντικός επιχειρηματίας της Ημαθίας.
    Αν δεν κατάλαβες, το πρόβλημά σου είναι να αποδείξεις οτι εσύ είσαι “καθαρός” και όχι συγκρινόμενος με τον Χαλκίδη ότι είσαι λιγότερο “βρόμικος”. Άσε που νόμιζα ότι θα μας δείρεις κιόλας όσους σ΄ ακούμε. Κοίτα, τον τόνο της φωνής σου καλά θα κάνεις να τον υψώνεις μόνο στους οικείους σου. Την άλλη φορά που θα μιλήσεις δημόσια φρόντισε να είσαι πιο σεμνός διότι πέρασαν οι καιροί που ο κόσμος βαρούσε προσοχές σε πρώην και νυν βουλευτές. Για να το πω κι αλλιώς, όσοι θέλετε να μετέχετε στα κοινά από τούδε και στο εξής όταν μιλάτε στον κόσμο αφήστε τις λεκτικές αλχημείες και ξεκαθαρίστε τη θέση σας. Σας πήραμε χαμπάρι. Λοιπόν, βλέποντας και ακούγοντας τους πολιτκούς, μου γεννάται η σφοδρή επιθυμία να τους πλακώσω στις μπάτσες. Θυμάστε στις ελληνικές ταινίες που υπήρχε κάποιος καρπαζοεισπράκτορας; Έφταιγε δεν έφταιγε τις μάζευε. Ή άλλοτε τις έτρωγε προκαταβολικά. Έτσι και οι πολιτικοί μας. Μόνοι τους κάνανε τον εαυτό τους καρπαζοεισπράκτορα. Χάσανε την εκτίμησή μας, την αξιοπιστία τους. Θα μου πείτε, όλοι; Ναι, όλοι.
    Διότι, όσο ένοχοι είναι αυτοί που τάρπαξαν άλλο τόσο ένοχοι είναι και οι υπόλοιποι που ενώ ήξεραν ή υποψιάζονταν δεν μιλούσαν.
    Η σιωπή και η ανοχή σε κάνει συνένοχο. Μπορεί τα ηθικά παραπτώματα στην πολιτική να μην είναι ποινικά κολάσιμα στην συνείδησή μας όμως συλλήβδην είναι όλοι τους αχρείοι και καταδικαστέοι.
    Εξαιρούνται όσοι διαχώρισαν και διαχωρίζουν τη θέση τους. Ξέρετε εσείς κανέναν; Εγώ πάντως ούτε έναν.
  • Για να ασχοληθεί και να ανήκει “επιτυχώς” κάποιος στα κόμματα εξουσίας χρειάζεται να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις- ικανότητες: δολοπλοκής, διαπλοκής, ανεντιμότητας, ανηθικότητας, ανειλικρείνιας. Τι γίνεται μ΄ αυτούς όμως που ξεκινούν και εμπλέκονται χωρίς να είναι αυτής της πάστας άνθρωποι και θέλουν κάτι να προσφέρουν. Αυτοί δεν έχουν καμιά τύχη. Τους αποβάλλει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αφού δεν ξέρουν τους κώδικες συμπεριφοράς, κλειδιά που οι άλλοι κατέχουν.. Φεύγουν πριν “αλέκτωρ λαλήσει” και ευτυχώς ανήκουν στους “καλά εσύ έφυγες νωρίς”.
    Η παραίνεση αφορά σε κάποια παιδιά που είναι νέα ακόμα και καλά παιδιά και είναι σε κάτι νομαρχιακές. Φύγετε όσο είναι καιρός.
    Όπως λέει και το τραγούδι .......δεν αλλάζουν οι καιροί με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί”. Καλά, δεν είναι ανάγκη το τελευταίο να το πάρετε και κυριολεκτικά. Και μόνο να διαχωρίστε τη θέση σας με μια παραίτηση μάλλον αρκεί.
  • Τα γραφεία στην πλατεία Βικτωρίας τώρα τα νοικιάσατε ανανεωμένοι σύντροφοι της αριστεράς; Και που συνεδρίαζε το πολιτικό γραφείο σας όταν αποφάσιζε τις Θέσεις σας για το συνέδριο του ΣΥΝ; Πάντως αν μη τι άλλο έχετε τακτ. Περιμένατε το συνέδριο για την αποχώρηση που ήδη είχατε αποφασίσει εδώ και καιρό. “Θα πηδήξω μπαμπά μου, θα σε δω παιδί μου”. Για να δούμε τι θα δούμε.


Άντε, αρκετά είπαμε για αρχή. Έπεται συνέχεια.
Γειά χαρά. Κρατάτε γερά.
Υ.Γ: Παληκάρια του “Μπαρουτιού” στη Βέροια, πως θα γίνει να πιούμε κανέναν καφέ στο στέκι σας; Ωραία η αφίσα για το Ισραήλ. Μη χαθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: