Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Χαρακιά 2: Εξεταστική Βατοπέδι, Πάρτι με ούζα

  • Πάλι καλά που γίνονται και εξεταστικές για να γελάμε και λίγο. Το κάθε μαγαζί και δικό του πόρισμα. Για το Βατοπέδι λέω ντε.Έλαμψε η αλήθεια και πάλι τόσο που στραβωθήκαμε. Λοιπόν, αυτό μου θύμισε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών εδώ και χρόνια. Κάθε παράταξη τα μετρημένα κουκιά τα βγάζει αλλιώς. Μη χειρότερα. Πως γίνεται αυτό; Δεν είναι συγκεκριμένο πράγμα οι αριθμοί; Μάλλον ο τρόπος μετρήματος θα φταίει. Όταν πρόκειται για τα δικά μας μετράμε όπως στο κρυφτό 5, 10, 15 ..., ενώ για τους άλλους 1, 1.5, 2, 2,5 ... .
    Έτσι θα ΄γίνε φαίνεται και το Βατοπέδι. Ανάλογα ποιανού υπογραφή υπήρχε αποκάτω, το μέτρημα των φαγωμένων ευρώ ήταν αλλιώς.
    Καλά, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, εμείς όμως γιατί καθόμαστε και τους ακούμε;
    Α! κύριοι εξεταστικοί για την Siemens μην κουραστείτε τόσο πολύ. Δεν χρειάζεται, να σας τα πούμε εμείς τα πορίσματα από τώρα.
Πάντως, το πόσο θα ευφράνθηκε ο Εφραίμ δεν λέγεται. Τον άκουσα πούλεγε ότι όλος ο μόχθος του ήταν να αναστηλώσει την χαμένη αίγλη του μοναστηριού προς όφελος των επερχόμενων γενεών. Μπράβο του που τα κατάφερε. Μαζί κέρδισε και μια θέση εκ δεξιών του Πατρός.
Αλλά τι νομίζετε, και οι πολιτικοί μας για την σωτηρία της ψυχής εργάστηκαν. Με τόση ρεμούλα πακέτο στην κόλαση θα πήγαιναν. Ενώ τώρα, άφεση αμαρτιών και όλοι ένα γύρο από τον Εφραίμ και δώστου γλέντια με τα χερουβίμ και τα σεραφίμ.

  • Και λέγοντας για γλέντια και φαγοπότια, έχετε προσέξει πως όλοι οι πολιτικοί και οι μετ΄ αυτών είναι όλοι τους πρησμένοι; Π.χ. Θυμάστε τον Μπάμπούκο (τον Γκιόνογλου ντε) προ δημαρχίας; Ε, καμιά σχέση με το τώρα. Το μόνο πράγμα έξωθεν που διατήρησε το ίδιο του μέγεθος είναι το μουστάκι του.
    Συγνώμη, ακολουθείτε μαι συγκεκριμένη παχυντική δίαιτα εξουσίας ή φταίνε μόνο τα ουίσκι και τα τσίπουρα;
    Όπα, νάτο! Να ο τρόπος να βρούμε λεφτά να ξεχρεώσουμε. Από Δευτέρα νόμος του κράτους απαγορεύει τα ποτά και τα ξενύχτια στους πολιτικούς και στους συν αυτώ. Ξέρετε τι λεφτά πίνουν όλοι αυτοί κάθε μέρα; Ένα κρατικό προϋπολογισμό στην καθησιά. Άστε τα έξοδα για τις κηρώσεις ήπατος.
    Ας πούμε ο Χαλκίδης. Καλεί τους δημοσιογράφους για ενημέρωση πριν λίγο καιρό στη Βέροια κατά τις 11πμ. Να ένα τραπέζι με τσίπουρα κλπ. Γιατί κύριος τέτοια χουβαρνταλίκια; Χάθηκε να τους προσφέρεις τσαγάκι κατά τις 4μμ; Μήπως γιατί τους θες χορτασμένους και ψιλοφτιαγμένους, αλλά να λες κι άλλα να καταλαβαίνουν;
    Γαϊδουριά δεν είναι ο άλλος να σε τραπεζώνει κι εσύ να του τα σέρνεις μετά; Ε, όχι, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα του τα πεις κομψά.
    Λέγεται αυτό διαπλοκή; Μπα. Ρεπορτάζ λέγεται. Άμα ο δημοσιογράφος και ο πολιτικός τα πίνουν μαζί (και δεν ξέρω αν θυμούνται το πρωί τι είπαν και τι ήπιαν) λέγεται αυτό κολητηλίκι; Άιντε καλέ, λέγεται αποκλειστικό θέμα.
    Έι, δημοσιογράφοι, άντε συμμαζευτείτε και σεις. Σας πήραμε χαμπάρι και εσάς.
Σημ.: Ενώ ο Θανασούκος (ε, πως να τον πω; νέο, αφρατούλικο παιδάκι είναι) το πιασε το μήνυμα των καιρών. Μόνο καφέ τους κέρασε κατά τις 10 π.μ.
Λέτε όμως να το κάνε μόνο από τσιγγουνιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: