Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Xαρακιά Νο 10: Χρίσματα αχρήστων, χαρίσματα ψήφων

Χαθήκαμε ρε παιδιά, τι γίνεται; Ε, καλοκαιράκι, διακοπούλες, καταλαβαίνετε τώρα. Βέβαια, ευθύνεται και ο κ. Μόχλας. Θα βάλεις Χάρη μας κώλο σε μια μεριά επιτέλους; Που μου όργωσες νησιά και νησούλια ως rider on the storm. Για τη μηχανή λέω. Μήπως ξεχνάς την ηλικία σου ή θες να ξανανοιώσεις;
Πολύ αλλαγμένο σε βρίσκω τώρα τελευταία. Τι ανάποδες στροφές έχεις πάρει; Α, ναι. Είναι που ανανεώθηκες. Αλήθεια πως θα το λέτε το κόμμα σας εν συντομία; Ή δεν θα΄ χετε εσείς τέτοια; Είστε σαν κι αυτούς που φωνάζουν τα παιδιά τους όπως τα βάφτισαν, Κωνσταντίνε, Αλέξανδρε, Αγησίλαε και τέτοια. Βρήκες τουλάχιστον κανέναν ανανεωτή στην Ημαθία, για ακόμα μόνος; Να σας εξηγήσω όμως γιατί ευθύνεται κι ο Χάρης για την απουσία μου.
Διότι αρνούμαι να μάθω οτιδήποτε κομπιουτερίστικο. Και επομένως τα πληκτρολογεί τα χειρόγραφά μου όλα εκείνος. Κι ενώ λοιπόν του ΄δωσα χαρακιές, αυτός μου τρεχε εις τας Βρυξέλλας και στις ραχούλες. Οπότε εαν δείτε παλιά ξινά σταφύλια μην παραξενευτείτε. Και προσπαθώντας να καλύψω τα κενά μου να ασχοληθώ με δυο τρια περασμένα θεματάκια.

Αρχής γενομένης με τον sir (τον Αλεξόπουλο εννοώ για όσους το ξέχασαν). Του έχω μια συμπάθεια και δεν το κρύβω. Για τούτο και πολύ στεναχωρέθηκα που το ξέκοψε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα. Αυτός που πέταξε από την χαρά του είναι ο Μπαμπούξινος (τον Γκιόνογλου εννοώ για όσους το ξέχασαν) διότι τώρα στα σίγουρα πάει για δήμαρχος ξανά (αλί και τρισαλί μας). Αυτός που δεν του κάνε ούτε κρύο ούτε ζέστη είναι ο Δον (τον Δημητριάδη εννοώ για όσους το ξέχασαν). Γιατί; Διότι πολύ τον σκοτίσατε τον Δον τόσο καιρό με χρίσματα και ξεχρίσματα. Κι άει σιχτίρ όλοι σας. Τόσο καιρό η συντροφιά του δαχτυλιδιού χτίζει (όχι στην άμμο) παλάτια. Κι ο Δον έχει γίνει τιραμόλα να προλαβαίνει τις εμφανίσεις του ως πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ε, στο κάτω κάτω κατεβαίνει ανεξάρτητος άμα δεντ ο προτιμήσετε κι ούτε που τον νοιάζει που θα γίνει η αιτία να βγει δήμαρχος ξανά ο Μπαμπούξινος (αλί και τρισαλί μας). Όσο για τον χρισματούχο της ΝΔ, προβλέπεται να είναι ο Γκυρίνης.
[Εδώ θα κάνω μια σοβαρή σύσταση στην Κική (σύζυγο του Γκυρίνη). Κικίτσα, αρκετά τον άφησες και έπαιξε με τα κουβαδάκια του. Μάζεψέ τον τώρα πριν τον πάρει το κύμα και πνιγείτε κι αυτός κι εσύ. Τα λέω στην Κική διότι ως γνωστόν πίσω από κάθε τάχα μου ισχυρό άντρα κρύβεται μια πραγματικά ισχυρή κι έξυπνη γυναίκα].
Και γιατί ο χρισματούχος θα είναι ο Γκυρίνης. Διότι μιλάει ο Αρχάγγελος (τον Χαλκίδη εννοώ για όσους το ξέχασαν) και κάντε στην πάντα όλοι σας. Αν μη τι άλλο θα ησυχάσει κι ο sir από τις παρενοχλήσεις του, αφού τώρα βρήκε ποιον θα κοουτσάρει ο Αρχάγγελος.
Έτσι λοιπόν, τα κατάφεραν να ξαναβγάλουν δήμαρχο τον Μπαμπούξινο (αλί και τρισαλί μας). Μην ξανακούσω Νεοδημοκράτη ότι νοιάζεται για το κόμμα του κι άλλες τέτοιες αηδίες γιατί θα ΄χω να λέω για τις διασπάσεις σας προς ίδιον όφελος του καθενός σας.
Μιλημένα ξηγημένα, αγαπητοί Αρχάγγελε, Δον και οι συν αυτών.

Δήμος Διου- Ολύμπου. Τι γίνεται ρε παιδιά, θα δώστε χρίσμα στον αντιπαθή, αλαζόνα, εγωκεντρικό, αυταρχικό Δημόπουλο; Εγώ σας είπα είμαι με τον Σάλτα. Και το Πασόκ; Τι θα ψηφίσει το Πασόκ; Τον χρισματούχο Λάππα; Ή τον κωλοπετσομένο Παπαθανάση; (κατά κόσμο Παπαθανασίου); Παπαθανάση ήξερες ότι χρίσμα δεν θα ΄παιρνες και πρόλαβες να ανεξαρτητοποιηθείς. Ακόμα δεν κατάλαβα πως γίνεται να είσαι στέλεχος ενός κόμματος και ταυτόχρονα όποτε σε βολεύει να κρατάς αποστάσεις δηλώνοντας ανεξάρτητος. Ή ενώ είσαι υποψήφιος χρισματούχος του Πασόκ, δέχεσαι κι ένα στέλεχος της ΝΔ. Καλή ώρα ο Γλειφομπατσός (τον Καραμπατζό εννοώ για όσους ξέχασαν) δέχθηκε τον Τζώρτζη. Δηλαδή για να καταλάβω, είσαι δεν είσαι ανεξάρτητος είσαι δεν είσαι χρισματούχος, κάνεις όποια σύνθεση γουστάρεις απ΄ όλα τα κόμματα. Λίγα λουλούδια από κάθε μπαξέ και νάτο το μπουκέτο. Τότε ποια η διαφορά στον ανεξάρτητο και στον χρισματούχο; Τι μας πρήζουν τόσο καιρό ποιος θα πάρει χρίσμα και ποιος όχι;
Θα μου πείτε αυτό είναι το μόνο αντιφατικό στην πολιτική. Έτσι κι αλλιώς ένα από τα συνώνυμα της πολιτικής είναι η παραδοξολογία.
Πάντως, κάτι πήρε το αυτί μου για συναλλαγή κουκιών Ψωμιάδη- Παπαθανάση. Τύπου, σου δίνω εγώ στήριξη αφού είσαι ανεξάρτητος, μου δίνεις εσύ τους κανα- δυο χιλιάδες Λιτοχωρίτικους ψήφους στη Θεσσαλονίκη.

Βλέπετε που παίζονται και συναλλαγές ανάμεσα ΝΔ- Πασόκ. Τέτοια συναλλαγή λέτε να σχεδίαζαν ο Αργάγγελος και το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ (την Θούλη εννοώ για όσους το ξέχασαν) το βράδυ σε μπαρ της Βέροιας; Κι άντε ο Αρχάγγελος κρατάει να στην γροθιά του την Ν.Δ. Το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ ποιον επηρεάζει; Απολύτως κανέναν. Είναι παντελώς αδιάφορη κι ανύπαρκτη.
Επομένως μάλλον τυχαία βρέθηκαν εκεί και συζητούσαν για τον καιρό. Διότι ο Αρχάγγελος το ξεκαθάρισε: Εμείς ότι κάνουμε το κάνουμε στα φανερά κι όχι στα σκοτεινά κι απόμερα. Όχι τίποτα άλλο, να κοιμάται και ήσυχη η κυρία Αρχαγγέλου στις διακοπές της.

Υ.Γ: Συννεφιασμένη και βροχερή Kυριακή εκεί στο Λιτόχωρο. Λυπήθηκα πολύ για τον Χάρη τον Κάκαλο. Ήταν ένα καλό παιδί και πολύ συμπαθής. Πολύ λυπάμαι για τον πόνο της Ρίτσας, των παιδιών του και του αδελφού του, του Νίκου. Κουράγιο σε όλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: