Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Xάρακας Νο29: Το δίλημμα, Το γράμμα, Ψηφίζουμε ΕΝ.ΚΛΩ

Δε μ΄ αρέσει να λυπάμαι τους άλλους. Προτιμώ να τους βρίζω, να τους λοιδορώ μα όχι να τους οικτίρω. Από ανθρώπινη συμπάθεια λοιπόν, θέλω να σου πω Μπάμπη ότι αφού είναι βέβαιη και προδιαγεγραμμένη η ήττα σου την Κυριακή, τουλάχιστον προσπάθησε να σταθείς αυτές μέρες με αξιοπρέπεια.
Πάντα πίστευα ότι ένας άνθρωπος δείχνει ποιος είναι όταν ηττάται. Κάποιοι ξέρουν να χάνουν με αξιοπρέπεια και κάποιοι πρασινίζουν από το κακό τους. Και στο κάτω κάτω τις εκλογές έχασες, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Από Δευτέρα, πάλι όλοι εμείς θα συναντιόμαστε στους δρόμους, στην αγορά, στις γειτονιές. Ας μπορούμε να λέμε και μια καλημέρα χωρίς να ντρεπόμαστε για όσα παρασυρθήκαμε και είπαμε. Πρώτα πρώτα, έτσι όπως το πάτε, μέχρι την Κυριακή θα ΄χετε όλοι ξεχεστεί μεταξύ σας. Οι σύμβουλοι μεταξύ τους για τον σταυρό, εσύ με τον Χαλκίδη διότι άλλα περίμενες κι άλλα σου βγήκαν. Κι άντε, λόγος δεν μου πέφτει εμένα για τα ενδοοικογενειακά σας. Μα μη καταδέχεσαι την αναξιοπρέπεια. Άλλωστε, σου θυμίζω ότι εσύ μίλησες για πολιτικό πολιτισμό. Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνεις, αλλά η σημερινή μου πρόθεση είναι να σε προστατεύσω από περαιτέρω ολισθήματα. Πραγματικά, όσο και να μη συμφωνώ με κάποιον δεν θέλω να τον δω να ξεφτιλίζεται. Είναι κρίμα. Αλήθεια λυπάμαι.
Σκέψου λοιπόν τι θα κάνεις. Θα αφήσεις να λένε ανοησίες (διότι για μένα είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για χαμηλού επιπέδου σκέψεις ανόητων μυαλών) ότι ο Γιδάς πρέπει να έχει Γιδιώτη κι όχι Πλατιώτη για δήμαρχο; Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι, επιπλέον, σου κάνει και κακό αυτό, διότι ψηφοφόρους έχεις εκτός από το Γιδά και από τους δήμους Πλατέος, Μελίκης, Αντιγονιδών. Κινδυνεύεις με τέτοιες μαλακίες να πάρεις μερικούς κουφιοκέφαλους τοπικιστές μαζί σου και να ΄χεις απέναντι όλους τους άλλους. Απορώ, ένας έξυπνος δεν υπάρχει να σου πει πόσο μεγάλη ανοησία είναι αυτή που θα σου γυρίσει και μπούμεραγκ;
Ή θα φιμώσεις του Κουκλουξκλαν που σπέρνουν τέτοιες ανάρμοστες παπαριές;
Θα μεταθέσεις την ευθύνη στον Γιδιώτικο κόσμο ότι δεν συσπειρώθηκε με πνεύμα τοπικιστικό γι αυτό και δε σε στήριξε;
Ή θα αναλάβεις την πολιτική ευθύνη σου και θα ερμηνεύσεις πολιτικά το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή δεν σε υποστήριξαν γιατί εσύ σε κάτι δεν ήσουν εντάξει;
Θα ενοχοποιήσεις τον Γιδιώτικο κόσμο ότι δεν φάνηκε πιο τοπικιστής από τους Πλατιώτες;
Ή θα αναρωτηθείς πολιτικά γιατί όλος ο Δήμος Πλατέος και όχι μόνο το Πλατύ υπερψήφισε τον Δημητριάδη;
Θα κατηγορήσεις τον Κούγκα και τον Δημητριάδη και για το πράσινο σκουλήκι στα βαμβάκια;
Ή θα παραδεχτείς ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος υπήρξαν ποτέ υπουργοί Γεωργίας οπότε και δεν ευθύνονται για το αγροτικό ζήτημα (έλεος, πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι όποιος τα σκέφτεται ως επιχειρήματα όλα αυτά;).
Θα κατηγορήσεις ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα τον πρώην εκλεκτό συνεργάτη σου Κούγκα τιμωρώντας τον γιατί σε εγκατέλειψε (διότι, αυτός σε εγκατέλειψε από το Νοέμβριο, θυμάσαι;) και πήγε αυτός και οι ψήφοι του στον Δημητριάδη;
Ή θα αποδεχτείς αντρίκια ότι πρόκειται για πολιτική (εδώ εσύ αδελφοποιήθηκες με τον Χαλκίδη και ο Κούγκας σε πείραξε που ως δεξιός πήγε με τον δεξιό;) και να αποφύγεις τις πολιτικές υστερίες λες και είσαι απατημένος σύζυγος;
Ελπίζω καν να μην έχεις τέτοια διλήμματα. Περιμένω το βράδυ της Παρασκευής να ανέβεις στο βήμα και παλικαρίσια να ευχαριστήσεις τους ψηφοφόρους σου και να παραδεχτείς την ήττα σου. Αυτό λέγεται πολιτική αξιοπρέπεια. Εύχομαι να την έχεις.
Και επειδή σ΄ αρέσει και η ποίηση, σου αφιερώνω του ποιητή το: «… τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…».

γαπητέ Φώτη,
Θέλω να δεχτείς τη συγνώμη μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου γνωρίζοντας πως είναι αργά για συγνώμη. Θέλω να ξέρεις πως πάντα σε θεωρούσα συναγωνιστή και αδελφό. Εκτιμούσα πάντα το έργο σου ως δημάρχου γι αυτό και άλλωστε σε στήριξα. Αυτή τη φορά όμως πιέστηκα πολύ από τον Ισαάκ ο οποίος ήθελε να είναι με τον Γκιόνογλου. Ήξερα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τον Καρέλη αλλά δεν φανταζόμουν ότι ήθελε τόσο πολύ να του πάει κόντρα. Ο Γκιόνογλου δεν είχε χρίσμα κι έτσι υπέκυψα στην πίεση και δέχτηκα την συνεργασία. Την Τετάρτη όταν ο Χρυσοχοϊδης απροκάλυπτα τον στήριξε είχα τα χέρια μου δεμένα. Μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές καταλαβαίνεις τι αναστάτωση θα δημιουργούνταν αν έβγαινα και χαλούσα τη συνεργασία.
Φώτη, θέλω να με καταλάβεις. Ποτέ δεν είχα πρόθεση να κοντραριστώ μαζί σου. Επειδή όμως ήξερα ότι δεν θα βγει ο Γκιόνογλου και θα πάτε δεύτερη Κυριακή, κι αφού εξασφάλισε τους σταυρούς ο Ισαάκ, τώρα αποδεσμευμένος πια θα δηλώσω στήριξη σε σένα. Στο όνομα των δημοκρατικών αγώνων, που έχουμε δώσει μαζί για την παράταξη, δέξου την συγνώμη μου.
Ήρθε η ώρα να επανορθώσω.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μιχάλης Χαλκίδης
Βουλευτής Ημαθίας Ν.Δ

Δήλωση Μ. Χαλκίδη
Συμπολίτες και συμπολίτισσες του νέου δήμου Αλεξάνδρειας. Βρισκόμαστε μπροστά στην κρίσιμη ώρα για τον δήμο με τη νέα του διοικητική μορφή. Την Κυριακή στηρίζουμε και ψηφίζουμε Φώτη Δημητριάδη για δήμαρχο.
Μιχάλης Χαλκίδης
Βουλευτής Ημαθίας Ν.Δ

Οι παραπάνω επιστολές θα μπορούσαν να είναι και αληθινές. Τάχα μου δύσκολο το έχουν οι πολιτικοί τη μια έτσι και την άλλη αλλιώς; Πάντως Χαλκίδη εάν το σκέφτεσαι το βήμα, μη διστάσεις, κάντο. Αλίμονο. Από μας κανένα πρόβλημα. Άιντε καλέ, ποιος θα σε παρεξηγήσει. Συμβαίνουν αυτά. Και μη σου πω ότι μόνον αυτά συμβαίνουν. Το θέμα όμως είναι, τι θα έκανε ο Δημητριάδης σε μια τέτοια περίπτωση.
Ό,τι κάνουν και οι κερατωμένες σύζυγοι όταν μετανοήσουν οι άντρες τους και γυρίσουν πίσω. Τρία είναι τα πιο συνήθη τινά. Ή τους ευνουχίζουν στον ύπνο τους (ομολογώ όχι και τόσο σύνηθες), όπως καλή ώρα έκανε εκείνη στο Χόνγκ Κονγκ τις προάλλες. Ή κάνουν πως δέχονται τη συγνώμη και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και με μπόλικα κέρατα σερβιρισμένο. Ή που μεγαλόψυχα δέχονται τη συγνώμη και όλα καλά.
Βέβαια, σ΄ αυτή τη περίπτωση ο άντρας δεν μαθαίνει ποτέ ότι πρώτος αυτός είχε φορέσει το κέρατο. Βλέπετε οι γυναίκες μόνο όταν θέλουν να πιαστούν, αποκαλύπτονται. Οπότε, σ΄ αυτή την περίπτωση είναι και οι δυο πάτσι. Σε ποιες απ΄ όλες τις περιπτώσεις θα μπορούσε να ανήκει ο Δημητριάδης που θα δεχτεί τη συγνώμη του Χαλκίδη, σας αφήνω να το υποθέσετε μόνοι σας.

ι έγινε ρε Μπόλαρη; Στη συνέντευξη σε είδα στη Βέροια μαζί με όλη την κουστωδία σου και τις γνωστές γλάστρες να στολίζουν το πάνελ. Ήταν και όλα τα καλοπαιδαράκια τα βουλευτάκια εκεί. Την ίδια μέρα (μήπως και την ίδια ώρα;) στη Νάουσα μια άλλη συνέντευξη των εργαζομένων στην ΕΝ.ΚΛΩ.
Αν ήθελες να σε σκεφτούμε σοβαρά ως υποψήφιο περιφερειάρχη θα έπρεπε να ΄σουνα εκείνη την ώρα εκεί μαζί τους, στη Νάουσα. Κι άντε, εσύ, ας πούμε, ότι δεν το ήξερες. Κανένα από τα βουρλοσαΐνια που σέρνονται από πίσω σου δεν το ΄ξερε να στο πει; Να στο πω εγώ. Όλοι το ΄ξεραν. Μα προηγούνται οι παπαροσυνεντεύξεις για τα ψηφαλάκια, έ; Ε, όχι ρε Μπόλαρη, δεν σε ψηφίζουμε. Δε φτάνει μόνο στα λόγια να είσαστε τάχα μαζί μας και με τα προβλήματά μας. Εσύ μας έχεις ανάγκη Μπόλαρη όχι εμείς. Η πολιτική σου ύπαρξη εξαρτάται από μας. Εμάς, εσύ ούτε μας ταΐζεις ούτε μας ποτίζεις. Το αντίθετο μάλιστα. Με το ΔΝΤ μας κόβεις και το ψωμί και το νερό. Γι΄ αυτό αμέτε στο καλό όλοι σας. Αυτή την Κυριακή ψηφίζω ΕΝ.ΛΩ. Όχι, να μην τους στείλουμε μήνυμα απλώς. Γιατί τα μηνύματα είτε δεν τα καταλαβαίνουν είτε τα καταλαβαίνουν κατά πως το θέλουν.
Αυτή την Κυριακή πάμε όλοι και ψηφίζουμε ΕΝ.ΚΛΩ. Αυτά είναι τα προβλήματα της περιφέρειας. Λύστε πρώτα αυτά και μετά κάντε και τα μεγαλεπήβολα έργα σας. Οι άνεργοι της ΕΝ.ΚΛΩ. είναι απλήρωτοι από το χειμώνα του 2009. Ζόρικα τη βγάζουνε. Ζόρικα να την βγάλουνε κι ο Μπόλαρης με την παρέα του. Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε ΕΝ.ΚΛΩ. Γράφουμε πάνω στο ψηφοδέλτιο ΕΝ.ΚΛΩ., εκτός κι αν βρείτε κανένα ψηφοδέλτιο απ΄ αυτά που τύπωσαν οι άνεργοι της ΕΝ.ΚΛΩ. Όπως και να ΄χει όμως ψηφίζουμε Περιφερειάρχη ΕΝ.ΚΛΩ.
Κι εσείς Ίλια και Καραμπατσέ, αν σας νοιάζει τόσο πολύ για τους συντοπίτες σας ανέργους, γιατί δε ζητάτε αντί να ρίξουν τα ονόματά σας στην κάλπη να ρίξουν το ψηφοδέλτιο ΕΝ.ΚΛΩ; Θα μου πείτε, είναι ώρα τώρα για τέτοιους αγώνες και ακτιβισμούς; Όχι βέβαια δεν είναι. Είναι ώρα για συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις.
Ναουσαίοι, μπορείτε κι εσείς να τους εκβιάστε. Το δίλημμα να είναι: ή μας λύνετε το πρόβλημα τώρα ή δε βγάζουμε δήμαρχο κανέναν για την ώρα. Πάντως εμείς εδώ στην Ημαθία ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη ΕΝ.ΚΛΩ.

ΥΓ: Η έμπνευση για τα γράμματα οφείλεται στον κύριο Καραμπατσό. Τον ευχαριστώ γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: