Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Χάρακας Νο 28: Εργατικό ατύχημα σε οικοδομή…

Ξέρω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Αρκετή είναι η πίκρα του Μπαμπούξινου και Σια. Γι αυτό και γω σεβόμενος τον πόνο τους θα αποφύγω την καζούρα. Άλλωστε είμαι και πτώμα από την κούραση (ούτε υποψήφιος να ήμουν). Έτσι λοιπόν, θα περιοριστώ σήμερα μόνο σε κανα δυο σκέψεις για τα αποτελέσματα που έτσι ειδομένα προβλέπουν και το δεύτερο γύρο.
Λέω λοιπόν πως την επόμενη Κυριακή ο Γκιόνογλου δεν θα χάσει απλώς, θα του πέσει το ταβάνι στο κεφάλι. Ποιο ταβάνι; Αυτό στο οποίο μετά κόπων και βασάνων και δεν ξέρω και πως αλλιώς έφτασε την Κυριακή. Μόνο που αυτό που θα του πέσει δεν θα είναι ταβάνι αλλά ψευδοροφή. Και το όνομα της ψευδοροφής: Χαλκίδης.Την επόμενη λοιπόν Κυριακή η ψευδοροφή θα τρυπήσει και θα πέσουν τα χαλάσματα στο κεφάλι του Μπαμπούξινου. Για όσους δεν κατάλαβαν να το πω κι αλλιώς. Ο Γκιόνογλου περισσότερους ψήφους δεν μπορεί να πάρει. Ήταν το ανώτερο δυνατό του με την βοήθεια βεβαίως του Χαλκίδη. Την ερχόμενη Κυριακή όσοι τον ψήφισαν, λόγω υποχρέωσης στον Χαλκίδη, δεν έχουν κανένα λόγο να το ξανακάνουν (οι σταυροί μπήκαν). Νιώθουν ότι βγάλαν την υποχρέωση, αφού ψήφισαν με μισή καρδιά και ότι τώρα είναι ώρα να γυρίσουν στους δικούς τους, δηλαδή στην επίσημη ΝΔ που είναι ο Δημητριάδης.
Επομένως, εάν σας είναι εύκολο, αρχίστε τις προσθαφαιρέσεις. Ήδη, μέχρι εδώ, έχουν χαθεί οι μετρημένοι ψήφοι του Ισαάκ και κάμποσοι άλλοι. Οπότε του λείπουν του Μπαμπούξινου παραπάνω τώρα για να φτάσει το 50αρι. Τι θα κάνει; Αυτό που κάνει σε τέτοιες ώρες ανάγκης, όλα τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Θυμάται τους φτωχούς ιδεολογικούς συγγενείς του. Έτσι λοιπόν κι αυτός, με την δήλωσή του προσδοκά το σόι το Συριζαιϊκο να γίνει για μια ακόμα φορά ο νεροκουβαλητής.Παλιό το κόλπο και δοκιμασμένο. Και προσέξτε, η πρόσκλησή του δεν απευθύνονταν σ΄ όλη την «Συνεργασία πολιτών» ούτε καν προσωπικά στον Τσιάπλα, μα μόνο στους Συριζαίους. Διότι, αλλιώς θα τους αποκαλούσε και συντρόφους αφού πολλοί είναι Πασόκ. Και για του λόγου το αληθές να πούμε ότι κρούσεις ήδη έγιναν σε Συριζαίους. Γιατί όμως δεν προσβλέπουν σε βοήθεια από τους συντρόφους; Διότι αυτοί οι σύντροφοι που βρίσκονται στην «Συνεργασία» ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να τον βλέπουν τον Γκιόνογλου. Κάλλιο να το κόψουν απ΄ τη ρίζα το χέρι παρά να τον ψηφίσουν. Άλλωστε εάν τον ήθελαν θα πήγαιναν εξ αρχής μαζί του. Επομένως, αφού εσείς κρατάτε λογαριασμό, προσθέστε τους συνήθεις υπόπτους που λακίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάλι όμως ακόμη να ισοφαρίσει τον Δον. Και λέω ότι λίγοι θα φύγουν από την «Συνεργασία» επειδή τα Γκιονογλάκια δεν υπολογίζουν ότι η «Συνεργασία» ενώ ξεκίνησε με τους εμείς κι εσείς, στην πορεία ζυμώθηκε το πράγμα και έγιναν όλοι εμείς. Κι όταν μέχρι προ ολίγων ημερών τους «έκλεβες» τους υποψήφιους, τώρα Μπαμπούξινε μάλλον εύκολα δεν μπορούν να το χωνέψουν και να το ξεχάσουν και να γίνουν σκαλοπάτι σου για να ανέβεις στο δημαρχιακό θρόνο.
Τώρα, να ελπίζεις απ΄ τον Αλευρά, κάπως χλωμό το βλέπω. Με τα ποσοστά που πήρε τώρα το ΚΚΕ σ΄ όλη την Ελλάδα (και μπράβο του) είναι ήδη πολύ απασχολημένοι. Δεν θ΄ ασχολούνται με σένα τώρα. Η επανάσταση προηγείται και δεν μπορεί να περιμένει.
Όπως καταλαβαίνεις άλλος δεν υπάρχει για να ψαρέψεις. Και ρώτα και τον Χατζημιχάλη, ξέρει από προσθέσεις και αφαιρέσεις, οφείλει να σου πει ότι το 50αρι δεν το φτάνεις. Αυτό όμως νομίζω ότι μια χαρά το ξέρεις κι εσύ. Γι αυτό την Κυριακή το βράδυ κατεβάσατε ρολά. Εάν είχατε ελπίδα για τον β΄ γύρο ούτε τα βουνά θα παίρνατε, ούτε θα πλακωνόσασταν. Αλήθεια, πως ακριβώς έγινε ο καυγάς των πρωτοπαλίκαρων Ναλμπάντη και Απατσίδη; Να υποθέσω ότι ο Ναλμπάντης «έπαιξε» εις βάρος του Γιάννη κι αυτός τα πήρε (δεν θέλει γενικώς και πολύ) και του τα είπε χοντρά; Μάλλον του χρωστάτε του Γιάννάκη και φανήκατε αχάριστοι. Να δεις Γιάννη, τώρα που δε θα βγεις ούτε σύμβουλος (έτσι λέει το μέτρο) και θα βγει μόνο ο Ναλμπάντης, πόσο έχεις να το χτυπήσεις το κεφάλι σου. Μα είναι πλέον πολύ αργά. Ας πρόσεχες.
Και σαν το ξερε, έρχεται κι ο Καρέλης και δηλώνει ότι νίκησαν γιατί εργάστηκαν ομαδικά και δεν κοιτούσε ο καθένας την πάρτη του. Σωστά. Μόνο που θα προσθέσω εγώ ότι για το φαινόμενο Μελίκη η αιτία δεν ήταν ότι κοίταξαν μόνο τους σταυρούς τους αλλά κυρίως ότι ο Χαλκίδης κοίταξε να κάνει το δικό του. Έ, και τιμωρήθηκε. Δικαίως. Δεν τιμωρήθηκε όμως μόνο αυτός. Αλλά κι άλλα Γκιονογλάκια που θαρρούσαν πως ήταν αφεντικά στο δημαρχείο, σε δουλειά δικιά τους, και τα οποία εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.
Είμαι πολύ περίεργος ν΄ ακούσω τον λόγο σου αυτήν την εβδομάδα. Άσε που δεν απομένουν βέλη στην φαρέτρα, τα εξάντλησες όλα. Τώρα μήπως χρειάζεται να πεις και καμιά κουβέντα γιατί οι Γιδιώτες δεν σε επιβράβευσαν για την καλή σου δημαρχεία;
Θέλω πολιτικό πολιτισμό. Μην ακούσω και επίσημα αυτό που λέγεται μεταξύ σας. Πως δηλαδή ένας Πλατιώτης θα γίνει δήμαρχος στο Γιδά. Μην ξεκατινιάζεστε τόσο πολύ πια. Εδώ ολόκληρη Αμερική δέχτηκε για πρόεδρο τον μαύρο Ομπάμα κι εσείς δεν μπορείτε έναν Πλατιώτη στον Γιδά; Α, ναι ξέχασα ο Γιδάς κατοικείται αμιγώς από γηγενείς Ρουμλουκιώτες. Δηλαδή ας πούμε οι Κοζανίτες, Γρεβενιώτες κλπ είναι οι αραπάδες του Μισισιπή; Και οι Βρυσακιώτες Γκιόνογλου είναι περισσότερο ιθαγενείς από τους Πλατιώτες;

ΥΓ: Την βγάλαμε την Ξηροτύρη Χάρη. Τα καταφέραμε κι ας μην την ξέραμε. Κοίτα όμως να την ενημερώσεις σε παρακαλώ ότι οι δικοί σου σταυροί δεν περιλαμβάνουν ούτε έναν της Δημοκρατικής Αριστεράς. Φαντάζομαι είσαι πολύ χαρούμενος. Πώς να μην είσαι όταν ξέρεις ότι 141 άνθρωποι ψήφισαν, για χάρη σου και μόνο, μια παράταξη που ούτε το όνομά της δεν γνώριζαν και που σε κάθε άλλη περίπτωση ούτε που θα τους περνούσε από το μυαλό να το κάνουν. Να σου πω ένα ωραίο που άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα. Είπε λοιπόν κάποιος «Α,η Ξηροτύρη είναι με τον Χάρη».Ξέρω όμως ότι για σένα ο σταυρός δεν ήταν αυτοσκοπός. Αν μη τι άλλο δεν χρειάζεσαι τέτοιου είδους επιβεβαιώσεις. Το καλύτερο ήταν που το διασκέδασες τόσο εσύ όσο κι εμείς με τις ευρηματικές διαφημίσεις σου.

ΥΓ1: Άρε Μπόλαρη. Και να πεις ότι δεν στα ΄λεγα. Μήπως έχεις κι εσύ κάνα αυτοκτονικό ιδεασμό όπως είχε τότε ο Ζαχόπουλος; Κοίταξε το, δεν είναι κακό. Δε λέω τίποτα. Σ΄ αφήνω αυτή τη βδομάδα να σηκώσεις τον σταυρό σου. Έχει ανηφόρα ο Γολγοθάς. Μήπως όμως να έπαιρνες καμιά αναρρωτική άδεια; Ή καλύτερα να βγεις Γιώτα 5 και να την κάνεις; Προλαβαίνεις. Τι τραβάτε και σεις οι στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: