Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Xαρακιά Νο21: Το στοίχημα, Ζητείται αντι, Το απουσιολόγιο

Καλέ τι φταίω εγώ; Επειδή δηλ. έλεγα την προηγούμενη φορά για δημάρχους και βρομιές και να βγούμε να τα πούμε όλα όσα ξέρουμε, νομίζετε ότι ευθύνομαι για τον δήμαρχο που ζήτησε και πήρε (;) 35.000€; (ακριβώς γιατί; για μίζα; για υπόσχεση ότι και στο νέο δήμο αυτός θα παίρνει πάλι τα έργα; ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί. Ο εισαγγελέας μάλλον θα το πει). Ξέρετε ποιος ευθύνεται για τα αποκαλυπτήρια; Το ΔΝΤ. Μάλιστα, το ΔΝΤ. Ξέρετε που λένε «η φτώχεια φέρνει γκρίνια». Άμα ήταν παχιές οι αγελάδες θα τα έβρισκαν τα παιδιά. Τώρα όμως που οι εποχές είναι δύσκολες, τα ευρώ είναι υπολογίσιμα και δεν τα χαρίζουμε στους δημάρχους χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς παζάρια.
Πάντως, αυτός ο δήμαρχος πρέπει πολύ να έχει ταραχτεί (ή μήπως όχι, γιατί δύσκολα ταράζεται;) Είμαι πολύ περίεργος να δω την συνέχεια του πολιτικού αυτού reality. Τι θα κάνει ο δήμαρχος; Θα βγει και θα απαντήσει; Και αν ναι, τι θ΄ απαντήσει; Θα σφυρίξει αδιάφορα («δεν ξέρω για ποιον μιλάτε»); Θα κάνει δημόσιο χαρακίρι από ευθιξία; Θα βολευτεί πίσω από την ανωνυμία («δεν δημοσιεύτηκαν ονόματα ακόμα, ευτυχώς θεούλη μου»;)
Πριν, η ανωνυμία ήταν κουκουλοφόροι που λασπολογούσαν. Τώρα, η ανωνυμία τι είναι; Τώρα η ανωνυμία μια χαρά βολεύει. Μη μου πείτε και σεις τώρα να σας πω ποιος είναι ο δήμαρχος ο περί ου ο λόγος. Μια χαρά όλοι ξέρουμε ποιος είναι.
Και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τι θα κάνουν; Θα δηλώσουν παραίτηση λόγω ευθιξίας; Θα κάνουν ότι δεν πήραν χαμπάρι; Αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν και για δημοτικούς συμβούλους ανάλογες δοσοληψίες. Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσουμε πια να είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Όποιος ξέρει, να βγαίνει και να λέει. Όχι αγαπητοί μου. Ούτε ρουφιανιά είναι, ούτε λασπολογία, ούτε κουκουλοφόροι, ούτε τίποτα. Το να λες τα πράγματα με τ΄ όνομά τους και να λες την αλήθεια είναι υπευθυνότητα. Και όπως κάποιοι θα επικαλεστούν τον Γκαίμπελς έτσι κι εγώ επικαλούμε τη παροιμία «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Ξεχωρίζει η αλήθεια απ΄ το ψέμα διότι βοηθάει και το φως («ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»).
Αυτά και ως απάντηση για την ευκολία μου να τους παίρνω στα κέρατα όλους εγώ σαν να ήμουν αναμάρτητος. Είμαι αναμάρτητος, διότι ούτε δημόσιο πρόσωπο είμαι, ούτε πολιτικός, ούτε διαχειρίζομαι δημόσιο χρήμα (αφήστε τώρα που λόγω ανέχειας δεν διαχειρίζομαι κανένα χρήμα).
Για όλα αυτά τα σενάρια δέχομαι στοιχήματα. Η επίσημη πρόταση του Χάρακα είναι το χαρακίρι (χάρακας είμαι, τι άλλο να προτείνω;). Να βγει ο δήμαρχος να επιβεβαιώσει τα όσα λέγονται και να παραιτηθεί από επικεφαλής του ψηφοδελτίου του. (Σε μια τέτοια περίπτωση θα χαρούν σίγουρα δυο, αφού εποφθαλμιούν τη θέση για το μέλλον).
Επειδή δεν θέλω όμως να σας φάω τα λεφτά, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος εγώ, καλύτερα μην ποντάρετε σ΄ αυτό, αν και παίζει ως αουτσάιντερ και σας δίνω 1 προς 100.

Ρε τον καημένο τον Μπόλαρη τι έπαθε. Χωρίς πλάκα, έχω αρχίσει να τον λυπάμαι. Μα να μην μπορεί να βρει αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους; Έφαγε ένα φτύσιμο προχτές στην Αλεξάνδρεια, απαπαπα. Μα είναι δυνατόν να σου προτείνει το κόμμα της κυβέρνησης να γίνεις αντιπεριφερειάρχης και συ να αρνείσαι; Έχουν συμβεί ποτέ στο παρελθόν τέτοια πράγματα; Σοβαρός άνθρωπος, έμαθα, ο Μπόλαρης απευθύνθηκε πρώτα στους σοβαρούς Πασόκους. Οι σοβαροί Πασόκοι επειδή θέλουν να εξακολουθήσουν να είναι σοβαροί και αρτιμελείς αρνήθηκαν. Τώρα ο άγιος Μπόλαρης (η ανακήρυξή του ως αγίου θα γίνει το βράδυ των εκλογών) τι να κάνει; Ζορίζεται που δήλωσε και ότι δεν θέλει μπάζα. Εν τω μεταξύ η χλέμπα του Πασόκ διαγκωνίζεται ποιος να πρωτογλείψει, να πρωτοσυκοφαντήσει και να πρωτοδημιουργήσει εντυπώσεις με την ελπίδα ότι σιγά σιγά μετά από τις πόρτες που θα φάει ο Μπολαρης θα φτάσει επιτέλους και σ΄ αυτούς. Άγιε- Μπόλαρη έχεις κι άλλη επιλογή. Να εγκαταλείψεις κι εσύ. Βαρύ είναι, δε λέω, αλλά είν΄ το μόνο αξιοπρεπές αφού δεν μπορείς να κάνεις ψηφοδέλτιο. Αν πάλι πρέπει ντε και καλά να το πιεις το ποτήριον τούτο, τότε τι να σου πω. Βοήθειά σου.

Έτσι εξηγούνται όλες οι παρουσίες και απουσίες τις προάλλες από το πάρτι του Αταράξ. Οι γραμματείς και φαρισαίοι του ΠΑΣΟΚ ούτε που φάνηκαν (τι να σου κάνω δεν είσαι επίσημος στηριγμένος). Αυτοί οι κομματικοί που φάνηκαν ήταν για να δηλώσουν στήριξη του κόμματος στον Αταράξ (Γκιόνογλου); Όχι. Αφού είπαμε δεν έχει επίσημη στήριξη. Τότε; Ήρθαν γιατί ελπίζουν την θέση που λέγαμε πριν. Και επειδή ο Χάρακας στηρίζει και χρίζει για αντιπεριφερειάρχισσα την κ. Θούλη Σιδηροπούλου (εφεξής πριγκίπισσα, αφού η ίδια αυτοσυστήνεται έτσι, εμείς δε θα της χαλάσουμε το χατίρι). Λέω λοιπόν ότι η Πριγκίπισσα Θούλη (συγνώμη, σοσιαλίστρια δεν είσαι; Οι πρίγκιπες και πριγκίπισσες σε μοναρχικά καθεστώτα δεν είναι; Μπερδεύτηκα. Τέλος πάντων, αφού θες μοναρχοσοσιαλισμό εγώ δεν έχω αντίρρηση. Πριγκίπισσα λοιπόν). Λέω λοιπόν ότι η Πριγκίπισσα Θούλη λάμπρυνε με την θεϊκή της παρουσία το πάρτι του Αταράξ για να υπενθυμίσει στον ίδιο και σε κολλητούς της δημοτικούς συμβούλους και νυν υποψήφιους ότι «το΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο». Πες βρε Κωστή και συ Γιάννη μια καλή κουβέντα για την Πριγκίπισσα Θούλη. Στο όνομα της παλιάς σας φιλίας. Έχετε πιει,έχετε φάει μαζί.Τώρα η Πριγκίπισσα Θούλη σας χρίζει (πριγκίπισσα είναι ότι θέλει κάνει. Χρίζει, ξεχρίζει κι άμα την αγνοείτε αστράφτει και απειλεί θεούς και δαίμονες και λογαριασμό δε δίνει). Μη φανείτε λοιπόν αγνώμονες. Καταλαβαίνετε ότι εάν πείτε τον καλό σας τον λόγο και γίνει αντι, τότε θα είστε όχι δημοτικοί σύμβουλοι, μα ιππότες παρά τη Πριγκίπισσα. Ωρέ μεγαλεία. Κάτι σαν την μαμά- Ραγκού (Ραγκούσης) στο πιο περιφερειακό του. Βεβαίως λοιπόν και στηρίζει η Πριγκίπισσα Θούλη το ψηφοδέλτιο του γενναίου ιππότη του ΠΑΣΟΚ Μπαμπούξινου- Αταράξ. Ο άγιος- Μπόλαρης είναι ενημερωμένος; Γρήγορα να υποβάλει τα σέβη του στην Πριγκίπισσα Θούλη και να της φορέσει το αντι-δαχτυλίδι. Δεν αφήνουμε ποτέ μια πριγκίπισσα να περιμένει. Ντροπή. Την έχουν φάει οι επαφές και τα πήγαινε έλα. Και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πληρώνει και ταξί. Αίσχος. Το ΠΑΣΟΚ της οφείλει και ήρθε η ώρα να της ανταποδώσει τις θυσίες και τους αγώνες που έχει κάνει η Πριγκίπισσα Θούλη για όλους τους πασοκοαχάριστους.

ΥΓ: Βρίσκομαι μέσα στο πλήθος του Δον. Μια κυριούλα ηλικιωμένη μοιράζει κάρτες (ξέρετε, αυτές των υποψήφιων. Αλήθεια, γιατί τις μοιράζουν;) Παίρνω μια και βλέπω τη φωτογραφία. Σκέφτομαι, η μάνα «τρέχει» για την κόρη. Σε λίγο η κυριούλα χαιρετάει να φύγει γιατί λέει ότι έχει νομαρχιακό συμβούλιο. Αμάν. Έτοιμος ήμουν να της πω «καλή επιτυχία στην κόρη σας». Δε φτάνει που με μπερδεύετε μ΄ αυτά που λέτε, είναι ανάγκη και να κυκλοφορείτε είκοσι χρονών νεότερες φωτογραφίες σας; Στο παραβάν δε θα είμαστε σίγουροι ποιον σταυρώνουμε. Είναι αυτός που μου μίλησε ή είναι αυτός της φωτογραφίας που μοιάζει όμως με κείνον τον άλλον που είδα προχτές στη συγκέντρωση, και πως λένε τον έναν και πως τον άλλον;

ΥΓ1: Μπράβο Δον. Και νέο κόσμο είδα και δεν σου ξέφυγε τίποτε για «περισσεύματα». Άκου όμως, επειδή εσύ είσαι ακάματος (μα τι παίρνεις βρε χριστιανέ μου) εμείς έχουμε όρια στις αντοχές μας. Την άλλη φορά θα μιλήσεις μισή ώρα το πολύ. Αλλιώς θα μας ξεκάνεις όλους και από το μνήμα δεν θα μπορούμε να σε ψηφίσουμε.

ΥΓ2: Μα καλά βρε Δον τον θεό σου δεν έχεις. Έκανες πρόταση στην Ρόζα Λουξεμπουργκ (τη γυναίκα σου εννοώ Χάρη) για σύμβουλο; Αλήθεια, τι σου απάντησε; «όχι ευχαριστώ, θα τρίξουν τα κόκαλα του Μάρξ»; Πάλι φτηνά τη γλύτωσες. Διότι τον Καφτεράνη όταν της είπε για αντιδημαρχία τον κάλεσε σε μονομαχία για να ξεπλύνει την «προσβολή» που της «έκανε».

ΥΓ3: Επιβλητική ήταν η είσοδος του Δημάδη του Σάκη (προσοχή, όχι του Τάκη). Είστε δίδυμοι με τον Τάκη ή κάνω λάθος; Τι να ψηφίσει κι αυτή η οικογένειά σας τώρα; Δεν είστε ούτε καν στην ίδια παράταξη. Ήταν και τ΄ αδέρφια Μίλιμπαντ, αλλά ήταν στο ίδιο κόμμα. Ψήφισε κι η μάνα τη γυναίκα υποψήφια και γλύτωσε τη γκρίνια. Με σας τι να κάνουν τώρα;

ΥΓ4: Θα μας κόψουν το τσιγάρο και στο αυτοκίνητο. Μήπως να μας κόβατε και το χέσιμο; Θα κάνουμε οικονομία και στο χαρτί υγείας. Αλλά τι λέω, το χέσιμο έτσι κι αλλιώς πάει αφού δεν έχουμε να τρώμε πια. Κάθε τρεις μέρες κι άμα.

ΥΓ5: Δε θέλω να σε αγχώσω Μπόλαρη, αλλά 38 και σήμερα. Ίσα που προλαβαίνεις.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

"ήρθε η ώρα να σταματήσουμε πια να είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα"
Γιατι η συγκάλυψη ειναι συνενοχη...