Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρακιά Νο19: Χρίσματα- στηρίγματα, Χάνουν - κερδίζουν, Ετεροπρόταση για αντί

Πέρασε πολύς καιρός, δε λέω. Όμως τέτοια μπερδεμένα πράγματα θέλουν το χρόνο επεξεργασίας τους. Λέω για την διαφορά χρίσματος, στήριξης, ανεξαρτησίας. Λοιπόν, μετά από πολύ σκέψη νομίζω ότι το πράγμα το ξεκαθάρισα. Γιατί λοιπόν στήριξη κι όχι χρίσμα; Και τι ρόλο παίζουν οι ανεξάρτητοι του ΠΑΣΟΚ; Ας τα παραθέσουμε ένα ένα. Πριν όμως, ας σκεφτούμε ότι το όλο σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στην παραδοχή ότι «πάμε για σίγουρο φούντο σ΄ αυτές τις εκλογές». Πως λοιπόν να περισώσουν ότι μπορούνε;
Κάπως έτσι:
1. Εάν δώσω χρίσμα, θα ψηφίσουν τον χρισματούχο μόνο οι ορκισμένοι ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι πλέον αμελητέα ποσότητα σε βαθμό που να γνωριζόμαστε όλοι με τα μικρά μας ονόματα.
2. Εάν δώσω χρίσμα, ο χρισματούχος δεν θα καταφέρει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο. Αραίωσαν και οι χαζοί πια.
3. Εάν δώσω στήριξη, αφήνω περιθώρια να μπούμε κι άλλοι. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
4. Εάν δώσω στήριξη, στις τηλεοράσεις βάφω πάλι με πράσινο τους στηριγμένους, οπότε τις εντυπώσεις τις κερδίζω.
5. Εάν δώσω στήριξη, άμα οι στηριγμένοι χάσουν, η ευθύνη είναι μόνο δική τους αφού ήταν μόνο στηριγμένοι κι όχι χρισμένοι (δηλ. κομματικοί εκπρόσωποι). Εγώ, το ΠΑΣΟΚ δεν φέρω καμιά ευθύνη.
6. Σε όσους δήμους το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι δε δίνω ούτε τη στήριξη που μου ζήτησαν. Έτσι, απ΄ τη μια τους δίνω μια τελευταία ευκαιρία να μαζέψουν ως ανεξάρτητοι τη σάρα και τη μάρα από παντού. Κι απ΄ την άλλη, επειδή ακόμη κι έτσι πάλι θα φανε τα μούτρα τους, εγώ δε θέλω ούτε να τους ξέρω, οπότε γλιτώνω το ρεζίλεμα.

Έτσι σκέφτηκε το ΠΑΣΟΚ. Η λογική του ήξεις αφήξεις στην πολιτική είναι σωτήρια όταν σφίγγουν τα πράγματα. Επομένως, οι λέξεις κάνουν την διαφορά. Και τις εννοιολογικές διαφορές των λέξεων τα κόμματα τις θυμούνται πάλι μόνο όταν ζορίζονται. Αλλιώς τις καταργούν και μια λέξη μπορεί να έχει ξαφνικά πολλές έννοιες, πάλι βέβαια κατά το δοκούν. Όλα αυτά βέβαια δεν τα σκέφτηκε ο Γιωργάκης (ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές). Τα σκέφτηκε ο Ραγκούσης που είναι η μαμά που για όλα σκέφτεται και προβλέπει (εφεξής θα τον αποκαλούμε μαμά- Ραγκού), αφού βέβαια συνεδρίασε η Διαμάντω με προφέσσορες εννοιολόγους- γλωσσολόγους (όλα επί ΠΑΣΟΚ γίνονται επιστημονικά).

Ας φέρουμε τώρα τα παραπάνω στα καθ΄ ημάς. (Σήμερα σοβαρέψαμε και θα κάνουμε σοβαρές πολιτικές αναλύσεις. Ουάου!). Για να μην μπερδευτούμε θα χωρίσουμε τους υποψήφιους σε στήλες «Χάνω- Κερδίζω- Κρατάω».

Αταράξ (Γκιόνογλου)

Κερδίζει:
*Τους αδελφούς Χαλκίδη,
Κρατάει:
*Όσους δεξιούς είχε, εκτός από….
*Όσους ψήφισαν κάποιους από τους παλιούς του συμβούλους (έτσι κι αλλιώς τους είχε).
*Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φεύγουν από τον Δον ή κάποια στελέχη (π.χ. Χατζίδης, την έκανες τη μαλακία πάλι).
Χάνει:
*Τους δεξιούς του Χαλκίδη οι οποίοι κάκιωσαν διότι ο Χαλκίδης προτίμησε τους δεξιούς του Γκιόνογλου.
*Τους ορθόδοξους Πασόκους (αφού δεν πήρε επίσημη στήριξη Πασόκ).
*Όσους Πασόκους τον ψήφισαν και τώρα δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.
*Τον Κούγκα και τους δικούς του.

Δον (Δημητριάδης)

Κερδίζει:
*Τους δεξιούς του Χαλκίδη (από πείσμα στον Χαλκίδη).
*Τους ΝΔ (έχει το επίσημο χρίσμα).
*Μερικούς Πασόκους (π.χ. στην Κορυφή κλπ).
Κρατάει:
*Κόσμο του ΠΑΣΟΚ που τον είχε ψηφίσει.
Χάνει:
*Μερικούς ΝΔ (δε βαριέσαι).
*Μερικά στελέχη Πασόκους.
*Το ΚΚΕ από το Πλατύ (ας όψεται ο Αλευράς).

Τσιάπλας, ο θρεμμένος

Κερδίζει:
*Κόσμο από το ΠΑΣΟΚ που κωλύεται να ψηφίσει Δον και δεν γουστάρει πλέον Αταράξ.
*«Ορθόδοξα» στελέχη ΠΑΣΟΚ, π.χ. τρόικα (Κου-Ρε-Ντα).
*Την αποχή λόγω αγανάκτησης για τους δυο μονομάχους.
Κρατάει:
*Το σόι το Συριζαίικο.
*Κάνα ξεχασμένο της Πρωτοβουλίας.
Χάνει:
*Όταν πρώτα μιλάει και μετά σκέφτεται ή κάνει ψηφοδέλτιο- μαυσωλείο- σούπα.

Αλευράς, ο δεν θέλει να τον λένε ΚΚΕ αλλά είναι ΚΚΕ

Κερδίζει:
*Κάνα ξεχασμένο
Κρατάει:
*Το ΚΚΕ
Χάνει:
*Αστειεύεστε; Χάνονται ψήφοι του ΚΚΕ; Μόνο εάν πεθάνεις δικαιολογείσαι απών.

Συμπέρασμα:
Κουράγιο Αταράξ. Λίγος καιρός ακόμη έμεινε. Μετά θα κάθεσαι στην ησυχία σου. Κανένας δεν θα τολμά να σε ταράξει.
Ο Δον έχει το σίγουρο προβάδισμα.
Ο Τσιάπλας ο θρεμμένος στο βιράζ κάνει ρελάνς και πλασάρεται πίσω από το Δον. Πάνε για δεύτερη Κυριακή;
Ο Αλευράς που δεν θέλει να τον λένε ΚΚΕ κλπ είναι φορτωμένος με το σφυρί και το δρεπάνι και δεν μπορεί μ΄ αυτό το βάρος, πάρα μόνο να συμμετέχει στην κούρσα εξασφαλίζοντας την τελευταία θέση.

Προς κ. Μπόλαρη

Αξιότιμε κ. Μπόλαρη,
γνωρίζοντας την πρόθεσή σας να καταρτίσετε ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από την αφρόκρεμα της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας της Περιφέρειάς σας και όχι από μπάζα, έχουμε να σας προτείνουμε το πλέον αξιόλογο άτομο στο ν. Ημαθίας για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Πρόκειται για την κ. Θούλη Σιδηροπούλου. Οι λόγοι που την προτείνουμε είναι οι εξής:
1. Είναι διαθέσιμη αφού πάντα δήλωνε στρατιώτης του κινήματος.
2. Της το οφείλει το ΠΑΣΟΚ αφού στις βουλευτικές εκλογές δεν την πρότεινε για υποψήφια βουλευτή.
3. Είναι διακαής της πόθος να υπηρετήσει από κάποια θέση το κίνημα και να προσφέρει στον ελληνικό λαό.
4. Όταν επιθυμεί κάτι πολύ προσφέρεται ψυχή τε και σώματι.
5. Είναι μια κουκλάρα.
6. Έχει ένα χαμόγελο που «σκοτώνει».
7. «Γράφει» στο φακό.
8. Είναι αμέμπτου ηθικής.
9. Έχει «καθαρά χέρια».

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε την κ. Θούλη Σιδηροπούλου ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, προκειμένου με τον στιβαρό της πολιτικό λόγο και με εφαλτήριο τους αγώνες της κατά το παρελθόν, μόνο αυτή να σώσει την Ημαθία.
Άλλωστε τους παραπάνω άκρως πολιτικούς λόγους επικαλούνται οι χιλιάδες φίλοι της αλλά και η ίδια διαφημίζει (facebook, laikoyra). Τους λόγους αυτούς συνυπογράφουμε κι εμείς.
Θούλη για αντί
κι όλα τα λεφτά μαζί.
Με εκτίμηση
και ευχές για επιτυχία
Χάρακας

Ά ρε Θούλη, πριγκίπισσα, μπορεί στις άλλες εκλογές να μη σε κάναμε βουλευτίνα τώρα όμως θα σε κάνουμε αντί.Θεά εσύ, τι νόμιζες, έτσι θα σ΄ αφήναμε; Δικό μας κορίτσι είσαι, δεν θα σε παινέψουμε; Θα ξεχάσουμε εμείς πόσα μας πρόσφερες; Ήρθε η ώρα να ανταποδώσουμε. Όχι μόνο σε στηρίζουμε, αλλά μέχρι τις εκλογές, μη σου πω ότι θα σε παντρέψουμε κι όλας. Σου ΄χω έναν πρίγκιπα! Μούρλια.


Υ.Γ.: Κουκλίτσα η εφημερίδα Χάρη. Να την πάτε στα καλλιστεία. Υιοθετώ ανεπιφύλακτα την ρήση του Αναποδου Χρόνου (σελίδα 2) «σουρταφερτισμός» Προτείνω να γίνει πολιτικός όρος και να χαρακτηρίσει αυτές τις εκλογές. Σούρτα – φέρτα οι υποψήφιοι.
Υ.Γ.1: Ίλια κορίτσι μου, γιατί εξακολουθείς να καπηλεύεσαι την λέξη πολίτης; Δεν είσαι «Κίνηση Πολιτών» είσαι «κίνηση Ίλιας με πολίτες από παντού» αρκεί να μαζέψεις πολλούς. Εσύ διακρίσεις δεν κάνεις. Ήθελα να’ξερα εάν σου κάθονταν η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον ΛΑΟΣ τι θα’λεγες; Δεν σε παίζω, εγώ είμαι σοσιαλίστρια και δεν έχω σχέση με ακροδεξιούς;
Υ.Γ.2: Προς δήμαρχο Ν. Υόρκης. Εγώ προτείνω τώρα, αφού απαγορεύσατε το κάπνισμα και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους, να το απαγορεύσετε και στα σπίτια. Ο μόνος χώρος που θα επιτρέπεται να είναι η τουαλέτα. Κάτι τέτοια ακούω και τρελαίνομαι. Οργανωθείτε, ενωθείτε και αντισταθείτε καπνιστές όλου του κόσμου. «Νο pasaran».
Υ.Γ.3: Ωραιότατοι οι ζουρνάδες των διαλειμμάτων στο ράδιο Αλεξάνδρεια. Να το καθιερώσετε παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: