Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Χάρακας Νο40: Με πολύ εκτίμηση

«Μα καλά βρε Χάρη δεν τον έβαλες τον Χάρακα Νο39;» Αυτό ρώτησα όταν μου μετέφερε την απογοήτευση του άλλου Χάρη (του Καφτεράνη ντε) που βλέπει συνέχεια να έχω σταματήσει στο 38.
Τέλος πάντων, έστω και καθυστερημένα να τον βάλουμε κι αφού γονυπετής, απ΄ ότι έμαθα, παρακαλούσε ο άλλος Χάρης (ο Καφτεράνης ντε) την επιστροφή του Χάρακα.
Μόνο που απευθύνθηκε σε λάθος πρόσωπο. Σιγά μην είναι ο Χάρακας η γυναίκα του Χάρη (όχι του Καφτεράνη). Αυτή κάνα μανιφέστο να σου γράψει, μάλιστα. Πολύ θα κολακεύτηκε βέβαια που την πέρασε ο Χάρης (ο Καφτεράνης ντε) για το Χάρακα. Να ΄χει και χιούμορ; Δε φτάνει που ΄χει άντρα; Δεν μπορεί να τα ΄χει όλα κανείς σ΄ αυτή τη ζωή.
Ας είναι όμως. Αυτόν τον Χάρακα θα τον αφιερώσω στον Χάρη (τον Καφτεράνη ντε) που πολύ τον εκτιμώ. Όχι αγαπητέ μου, την εννοώ την εκτίμηση εγώ. Όχι όπως εσύ που όλους τους καλεσμένους πολύ τους εκτιμάς και όλοι είναι πολύ καλοί σου φίλοι. Κάθε φορά που το ακούω λέω «ωχ και τούτον τον δουλεύει». Γιατί Χάρη μου σκέψου, άμα τόσο τους αγαπάς και τους εκτιμάς όλους τότε τι να πεις σε κάποιους που πραγματικά χαίρουν βαθειάς εκτίμησης από όλους;
Για παράδειγμα ο τελευταίος σου καλεσμένος. Ο βουλευτής Αθανάσιος του Μόσχου Γικόνογλου. Ρίγησα από συγκίνηση και δέος όταν άκουσα ότι αποφάσισε να δώσει συνέντευξη. Τι ήταν αυτά που μας είπε; Γιατί δεν τον βάζει ο Γιωργάκης όχι υπουργό επικοινωνίας, άντε καλέ, υπερυπουργό της προπαγάνδας «γιατί πρέπει να μας πηδήξει το ΔΝΤ και η Ευρώπη και να λέμε και ευχαριστώ». Τέτοιον να τον κάνει. Μα τι καλά που μας τα εξήγησε όλα. Τι να σου πω, εγώ πάντως πείσθηκα ότι αυτός είναι ο προορισμός μας. Αυτό μας πρέπει, βρε αδελφέ. «Η μόνη λύση είναι ο Γιώργος να μας ψοφήσει». Το ίδιο θα ζαλίστηκες και συ φαντάζομαι από τις οξυδερκείς πολιτικοοικονομικές αναλύσεις του βουλευτή και δεν προχώρησες σε άλλες ερωτήσεις. Άντε καλέ. Τι άλλο να ρωτήσεις τον ογκόλιθο της πολιτικής; Ερωτήσεις για τοπικά ζητήματα και χαζά. Άσε που είναι και τα καρτέλς που τον έχουν βάλει στο μάτι. Λίγο ήταν αυτό που η εκδικητική μανία της οικονομικής μαφίας του έκανε; Ξέρεις τώρα σε τι αναφέρομαι. Ή μήπως ήταν προειδοποίηση. «Τώρα το αυτοκίνητο, ύστερα εσύ». Μπορεί. Αυτούς τους κινδύνους διατρέχει όποιος το μέγεθός του ορθώνει μπροστά στα αδίστακτα συμφέροντα. Να πως θα τον αποκαλώ από δω και μπρος. Άτλαντα της πολιτικής. Μην πάει ο νους σας στον όγκο. Όχι. Να σκέφτεστε μόνο, ότι κουβαλάει στους ώμους του Χρέη. Ένα αυτό που αν και δεν καθίσαμε μαζί στο τραπέζι το πληρώνουμε ρεφενέ και το άλλο, να καθαρίσει τον τόπο από την μάστιγα των κομποστο-καρτέλς.
Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα κύριε βουλευτά. Εκείνη τη μηνυσούλα που μου κάνατε, θυμάστε; Όταν θα ΄ρθει η ώρα θα σας καλέσω μάρτυρα υπεράσπισής μου (όπως οι Κρητικοί το Γιωργάκη). Τι δηλαδή, εγώ που σας αποκάλεσα σούμο να κατηγορηθώ ενώ εσείς να κάνετε χιούμορ με τα κιλά σας, επιτρέπεται;

Αχ με κούρασαν τα σοβαρά ζητήματα. Ας περάσω σε κάτι πιο ανάλαφρο. Καταλήψεις, απεργίες, πείνα και όλα αυτά μωρέ, τα γνωστά. Αστειεύομαι βέβαια. Αλλά να, είναι που έχω ανάλαφρη διάθεση αφού ξεκουραστήκαμε αρκετά το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι πολύ και κουραστήκαμε και ταλαιπωρηθήκαμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Να πορείες, να ξύλο, να τρέξε να σώσεις το κεφαλάκι σου, να ρίξε πετριές σε μπάτσους, να στήσε αντίσκηνα σε πλατείες, να δούλευε τη μέρα ξενύχτα σε συνελεύσεις τα βράδια, έ, όλα αυτά είναι εξαντλητικά. Τι να σου κάνει και η αγανάκτηση, θέλει κι αυτή διακοπές. Ξέρεις τι εξοντωτικό είναι, εμ να ξενυχτάς, εμ να περιμένεις τη σειρά σου να μιλήσεις, ενώ, να, κάτω απ΄ τη γλώσσα το ΄χεις να πεταχτείς να το πεις; Ή δεν είναι εξαντλητικό να θες να κάνεις κανά δυο φορές το γύρο του κόσμου για να ανακαλύψεις ξανά την Αμερική. Ούτε ο Κολόμβος δεν κουράστηκε έτσι που την ανακάλυψε ξανά μανά για πρώτη φορά μετά τον Βεσπούτσι. Κι εδώ μιλάμε όχι για Αμερική, μα για ολόκληρη πολιτικοποίηση. Να μη θέλει κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα συνελεύσεων ακόμα. Ίσα που βρισκόμαστε στην άμεση δημοκρατία ακόμα. Μέχρι το σοσιαλισμό έχει δρόμο. Καλά κάναν λοιπόν τα παιδιά. Κουράστηκαν πολύ, έκαναν διακοπές και επιστρέφουν ανανεωμένοι. Καλέ τι συζητάτε, εδώ ταξίδι για διακοπές πας και μια στάση για καφέ- τσιγάρο θα την κάνεις, να ξεπιαστείς κιόλας. Όχι να θες απ΄ τον καναπέ να φτάσεις στη Διεθνή. Μόνο, παιδιά, τώρα που θα γυρίσουμε με το καλό μήπως να το βιάσουμε λίγο το πράμα; Άιντε καλά μου, γιατί μέχρι να το βρούμε θα ΄χουμε εξαντληθεί τόσο από την πείνα που δε θα μπορούμε να πάρουμε τα ποδαράκια μας. Άιντε καλά μου, δεν είναι τίποτα, ένα ντου όλοι μαζί είναι. Άιντε να τελειώνουμε.

Τι έμαθα; Εκτός από θηλυκά βλήματα στο ΠΑΣΟΚ έχετε και αρσενικούς όλμους, άπαπαπα. Για τον προϊστάμενο του γραφείου λέω. Έμεινε ένα ακόμα χωριό με το τρίτο σχολείο που δεν έκανε κατάληψη και το βαλε αμέτι μουχαμέτι να το αναστατώσει κι αυτό. Έ, ναι, μου φαίνεται είναι και το χωριό σου Χάρη (όχι του Καφτεράνη).
Άιντε να πάρεις και τη Ρόζα Λούξνεμπουργκ (τη γυναίκα σου, καλέ) και βουρ για κατάληψη. Πάντως δείτε το εκεί στο Πασόκ. Αν συνεχίσετε έτσι, καλά το πάτε. Ένα χωριό τη φορά να κάνει κατάληψη, σιγά σιγά θα τους ριζοσπαστικοποιείστε όλους. Εγώ, βέβαια, ξέρω ότι κατά βάθος αυτός ήταν εξ αρχής ο σκοπός σας.
Ως γνήσια σοσιαλιστικό κόμμα βρήκατε την μοναδική ευκαιρία, τώρα λόγω της κρίσης, να πιέσετε τόσο ώστε να βγει ο κόσμος στους δρόμους, να πολιτικοποιηθούν όλοι, να γίνουν όλοι σοσιαλιστές.
Το Πασόκ μετά θα αποκαλύψει ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα για να χτυπήσει την αποχαύνωση των τελευταίων δεκαετιών και να μην ξαναμπερδέψουν το Πασόκ με τη ΝΔ, οπότε νάτο πρώτο κόμμα ξανά για τις επόμενες κανά δυο δεκαετίες. Άπαπα, σατανικό σχέδιο, ανατρίχιασα.

Σας αφήνω, εγώ να συνέλθω και σεις να διαβάσετε τον μπαγιάτικο Χάρακα Νο39.
Εάν επιζήσω των συνταρακτικών γεγονότων των επόμενων ημερών (ο Γιωργάκης στην Έκθεση) θα επανέλθω σύντομα, ελπίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: