Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΚΑΣ Νο 41: καταγγελία προβοκατόρικης συνέντευξης - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καταγγέλλω τον αγαπητό (κατά τα άλλα) Χάρη Καφτεράνη για τις προβοκατόρικες ερωτήσεις που έκανε σήμερα στη συντρόφισσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (τη γυναίκα σου εννοώ Χάρη Μόχλα).

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Καφτεράνης γνωστός και αγαπητός (κατά τα άλλα) δημοσιογράφος, σήμερα στη βδομαδιάτικη ραδιοφωνική εκπομπή του στο ράδιο Αλεξάνδρεια, προκάλεσε επανειλημμένες φορές τη συντρόφισσα να τον πείσει να γίνει αριστερός.

Η συντρόφισσα κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να του δώσει, σε ασφυκτικά περιορισμένο χρόνο, εντατικά μαρξιστικά μαθήματα, πλην όμως απέτυχε παταγωδώς στον προβιβασμό του αγαπητού (κατά τα άλλα) Χάρη Καφτεράνη, ο οποίος παραμένει προβληματισμένος μεν, αμετανόητος δε Πασοκτσής και γι αυτό μετεξεταστέος. Ε, τι να σου κάνει κι η συντρόφισσα, δεν είναι κι ο Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι στους άλλους δυο καλεσμένους του, απηύθυνε τις εύκολες ερωτήσεις, ξέρετε, για την επικαιρότητα, ενώ στη συντρόφισσα (αλίμονο, που παίζει στα δάχτυλα την επικαιρότητα, με τόση προετοιμασία αποβραδίς), από τη μεγάλη συμπάθεια που της έχει, κόντεψε να την κλατάρει με ερωτήσεις για το ποιο μαγικό φίλτρο να πιω να κοιμηθώ Βενιζέλος και να ξυπνήσω Τσε.

Ο Χάρακας απαιτεί την αποκατάσταση της συντρόφισσας παντί τρόπω (εκατό μετάνοιες, χίλιες συγνώμες σε τρεις τουλάχιστον γλώσσες, εκ των οποίων η μια οπωσδήποτε κουβανέζικα, κοινοποίηση συγνώμης στην είσοδο του μαυσωλείου του Λένιν κλπ).

Σύμπασα η αριστερή κοινή γνώμη αναρωτιέται σήμερα, ποιους δόλιους σκοπούς εξυπηρετεί μια τέτοια προβοκατόρικη συνέντευξη. Πρόκειται μήπως για Πασοκικό δάκτυλο που οσμώμενος την μεγάλη αντικαπιταλιστική ανατροπή που έρχεται από τ΄ αριστερά θέλει για άλλη μια φορά να ταΐσει την συριζαίικη κατσίκα ταραμά και να ξαναναστήσει τα πράσινα (άλογα) ιδεώδη;

Αίσχος, ποταποί βρωμοπασόκοι.

Εκεί, εκεί,
να μείνετε εκεί,
στη Β΄ Εθνική,
μαζί με τους φασίστες και την ψηλή.

ΥΓ1  Στον αγαπητό (κατά τα άλλα) Χάρη Καφτεράνη αφιερώνω το γνωστό άσμα "η μπαλάντα του κυρ Μέντιου". Έ, και μέχρι "να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που μάλλον αργεί, ας λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

Στη συντρόφισσα (για παρηγοριά) αφιερώνω μια νέα εκδοχή του παραμυθιού των Γκριμ "Χάνσελ και Γκρέτελ" και είθε οι Μερκοζί, παρασυρμένοι από τα γλειφιτζούρια του ΔΝΤ, να πέσουν πάνω στην καλή μάγισσα (εργατική τάξη) και τους κάνει με τα κρεμμυδάκια.

Και ως να συμβούν όλα αυτά, χαιρετώ τον πολύ πολύ αγαπητό (κατά τα άλλα) Χάρη Καφτεράνη, ξέροντας ότι ανήκει σε μας που γνωρίζουμε κι εκτιμούμε το συγκρουσιακό χιούμορ.

ΥΓ2  Επί τη ευκαιρία να πω ότι πολύ μου άρεσε ο Άγγελος (ο Τόλκας ντε) που κάνει τα αδύνατα δυνατά, όταν κι αν αγοράσουν οι Αμερικανοί (αυτό δηλαδή τώρα είναι καλό;) την ΕΝ.ΚΛΩ., να δουλέψει και το εργοστάσιο της Νάουσας. Ε, κι ας απολυθούν βρε αδελφέ τα 2/3 των εργατών. Σε τέτοιες λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;

ΥΓ3  Προς αντιπαθέστατο Χρυσοχοϊδη,
μήπως να μην μας πρήζεις και να πέσεις στο βαθύ πηγάδι του Πασόκ να πνιγείς, να μετράμε έναν λιγότερο; Τα αρχηγιλίκια σε μάραναν.

ΥΓ4  Αυτόν τον Παπαδήμο γιατί δεν μπορώ να τον συνηθίσω και κάθε φορά που τον βλέπω θέλω και λίγα λεπτά να συνειδητοποιήσω ότι είναι ο πρωθυπουργός; Θα με πάρει πολύ καιρό ακόμη να μην μπορώ να τον αναγνωρίσω; Είναι σοβαρή πάθηση, γιατρέ, η ολική αδυναμία αναγνώρισης του Παπαδήμου; Ή μήπως είναι ένδειξη ότι χαίρω άκρας πολιτικής υγείας;

Αλήθεια, άμα τον γιουχάρουν, αυτός θα κατασχέσει ολονών μας τα σπίτια για παραδειγματισμό; Αν μου πει κάποιος ότι ζω σε δικτατορία θα βγω στο βουνό, να το ξέρετε.

ΥΓ5  Προς δήμαρχο Αλεξάνδρειας,
δεν κάνετε που δεν κάνετε τίποτα, δεν αλλάζετε θέση με την αντιπολίτευση; Να γλυτώσετε εσείς από τις ευθύνες, να σταματήσουν αυτοί τις κομπλεξικές γκρίνιες και να ησυχάσουμε κι εμείς από τις παπαριές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: