Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Χαρακιά Νο16: Αποκλειστικό, εκπαιδευτική μεταρρύμθιση αλά Πασόκ ΙΙ, Πειράματα χημείας

Αποκλειστικό!
Μετά από διασταυρωμένες πληροφορίες από καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χάρακας σήμερα, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, έχει την αποκλειστική πληροφορία, η οποία αν και έχει παρέλθει ήδη μια βδομάδα ουδείς ακόμη γνωρίζει, αφού κατάφεραν να κρατηθεί ακόμη κρυφό. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς αποκλειστικές πληροφορίες την περασμένη Κυριακή το βράδυ και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 237 θάνατοι. Κι ενώ αρχικά οι θάνατοι αποδόθηκαν σε φυσικά αίτια, με την πάροδο των ημερών αποκαλύφθηκε ότι οφείλονταν στον ψεκασμό που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας οι 237 θάνατοι αναλυτικά συνέβησαν ως εξής:
191 υπερήλικοι έσκασαν από τη ζέστα αφού μπουντρουμιάστηκαν μέσα όλη τη νύχτα με κλειστά παράθυρα και κλειστά air condition.
19 υπερήλικοι σύντροφοι κάποιων από τους 191 κατέληξαν μέχρι το πρωί. Κάποιοι από θλίψη και σοκ, άλλοι από τρομάρα που έπρεπε να μείνουν μόνοι μαντρωμένοι με τον νεκρό μέχρι το πρωί και μερικοί γιατί δεν άντεξαν την δυσοσμία μέσα στην κλεισούρα και στη ζέστη.
12 ξέχασαν να κλείσουν τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας και αφού ξύπνησαν το πρωί σκεπτόμενοι ότι θα πάθουν καρκίνο αυτοκτόνησαν για να επισπεύσουν το μοιραίο.
8 γρονθοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από μέλη της οικογένειάς τους στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ανοίξουν τα παράθυρα κατά τις 3 π.μ. για δροσιστούν μη πιστεύοντας ότι θα γίνει ψεκασμός ενώ οι άλλοι πανικόβλητοι και πεπεισμένοι για τα ολέθρια αποτελέσματα του ψεκασμού στην υγεία τους προσπάθησαν να τους αποτρέψουν.
3 έπαθαν ανακοπή κατά τη διάρκεια κρίσης πανικού εξαιτίας της κλειστοφοβίας τους και αφού συνειδητοποίησαν ότι τους τελείωσαν τα φάρμακα και δεν μπορούσαν να βγουν για να πάνε στο φαρμακείο.
2 αδέλφια δηλητηριάστηκαν από τις συζύγους τους το πρωί με τον καφέ τους. Τα δυο αδέλφια δεν ενημέρωσαν τις συζύγους τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι το βράδυ μετά από την έξοδό τους για τον επικείμενο ψεκασμό. Οι δυο συννυφάδες ούσες λεχώνες δεν έκλεισαν τα παράθυρα από τις κρεβατοκάμαρες των νεογέννητων. Το πρωί όταν πληροφορήθηκαν για τον ψεκασμό, από κοινού αποφάσισαν να δηλητηριάσουν τους συζύγους τους ως μαινόμενες μαινάδες.
1 αυτοκτόνησε από ενοχές τιμωρώντας έτσι τον εαυτό του, διότι ξέχασε να κλείσει μέσα τον σκύλο του που ήταν και ο μοναδικός του σύντροφος.
1 πέθανε χωρίς να έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι συνθήκες του φαινομενικά φυσικού θανάτου του. Αφού όμως ο θάνατός του συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ είναι πιθανό έως σίγουρο ότι με κάποιο τρόπο συνδέεται με τον ψεκασμό. Γι αυτό το λόγο διενεργούνται έρευνες για τα αποτελέσματα των οποίων θα σας ενημερώσουμε με έκτακτη ανάρτηση.

Πλάκα πλάκα, μήπως μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει υπεύθυνα κατά πόσο είναι τοξικές οι πυρεθρίνες για το νερό; Διότι πίσω από τα κουτιά με τις ταμπλέτες που βάζουμε στην πρίζα και περιέχουν αυτή την ουσία λέει ότι ούτε να το σκεφτούμε να τις ρίξουμε στην τουαλέτα. Απίστευτα τοξικό για το νερό και να σκεπάζουμε τα ενυδρεία όταν τις χρησιμοποιούμε. Καλά μωρέ, κι έτσι να ΄ναι μην πανικοβάλλεστε. Έχουμε χίλιους άλλους λόγους να αρρωστήσουμε και να πεθάνουμε. Αυτό μόνο μας πείραξε τώρα; Αλλά αυτό που μ΄ άρεσε ήταν η Βουλγαροπούλου (ξέρετε, η θείτσα που είναι αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας) όταν ρωτήθηκε για τον ψεκασμό στο ράδιο Αλεξάνδρεια τη Δευτέρα το πρωί. Ανάθεμά κι αν ήξερε κι αυτή αν κινδύνευαν, ποιοι κινδύνευαν κλπ. Έλεγε συνέχεια ότι κανένας δεν κινδυνεύει. Ούτε λέξη για τους αλλεργικούς, τι γίνεται με τα ζώα κλπ. Εντάξει κυρούλα μου, δεν ευθύνεστε εσείς για τις τελευταίας στιγμής ανευθυνότητες του ΚΕΛΠΝΟ (μας έχει συνηθίσει σε παπαριές από πέρσι ακόμα με την γρίπη). Αλλά όμως είσαι και αντιδήμαρχος. Μάθε εν τω μεταξύ να μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο για το φάρμακο, τις επιπτώσεις κλπ. Τέλος πάντων, την άλλη μέρα μας έλυσε όλες αυτές τις απορίες ο Δον. Αναλυτικός και πειστικός. Ουφ, ησύχασα κι εγώ ο άνθρωπος. Άϊντε, ψεκάζετε αβέρτα τώρα. Αλλά αυτή η ετοιμότητα του κράτους είναι άλλο πράγμα. Την πρόληψη ούτε την γνωρίζουν κι ως λέξη. Τι μου ψεκάζετε ρε σαΐνια τέλος καλοκαιριού; Περιμένατε πρώτα να δείτε τι διαστάσεις θα πάρει το πράγμα; Αμ, για να μην πάρει διαστάσεις έπρεπε να προνοήσετε. Τι τα λέω; Για να συγχύζομαι; Γιατί να τ΄ ακούσει κανείς τα αυτονόητα, δεν νομίζω.

Τα μάθατε; Η Διαμάντω (η Διαμαντοπούλου ντε) θα φάει τον τόπο σε λίγες μέρες. Θα λειτουργήσει τα νέα σχολεία. Ποιοτικά σχολεία τα λένε. Μήπως θα έπρεπε κανείς να της πει ότι τα παιδάκια μικρά είναι, δεν αντέχουν. Ξέρετε έ; Έχουν σκοπό για το καλό τους να τα ξεκάνουν. Θα φεύγουν μετά τις 2μμ κάθε μέρα. Α ρε καημένα πρωτάκια. Μόνο να ξέρατε τι σας περιμένει. Αν είχατε καμιά ελπίδα να συμπαθήσετε ίσως, κάπως, σε κάποιες περιπτώσεις το σχολείο, πάει αυτό, ξεχάστε το. Σας περιμένει φορτίο ασήκωτο. Και αγγλικά, ακόμα δεν μάθατε τα ελληνικά. Συγνώμη, εσείς, ψιτ, καλέ. Εσάς λέω τους δασκάλους, που εαν ενθυμούμαι καλώς, τις απεργίες τις μεγάλες τις κάνετε εύκολα για τα ευρώ σας. Τώρα τι γίνεται; Δεν βρίσκετε κανείς να φέρει καμιά αντίρρηση στην ευρωπαία την Διαμάντω. Αχ βρε Διαμάντω, εγώ πρέπει να στο πω; Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με ξεπατίκωμα των Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ας της πει παρακαλώ κάποιος ότι δεν είναι υπουργός παιδείας στο Βέλγιο. Ε, εντάξει, θα σοκαριστεί, αλλά θα το ξεπεράσει με τον καιρό. Α, βρήκα κιόλας τον κατάλληλο άνθρωπο να της το πει. Η Κου-κου-ρι-κου. Διδακτορικό στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν κάνει; Ωραία. Τι έμαθες μέχρι τώρα από τις αρχειοθετήσεις; Ότι από τότε που έχουμε εκπαίδευση στην Ελλάδα όλοι οι υπουργοί θέλοντας να μας πάνε μπροστά, μας εφαρμόζουν αυτούσια τα ξένα προγράμματα. Και τις περισσότερες φορές όταν μας τα εφαρμόζουν, αυτά είναι ήδη παρωχημένα εις τας Ευρώπας. Ή μήπως κυρία Κου-κου-ρί-κου μας το διακόψατε το διδακτορικό σας τώρα; Αφού μας λένε ότι κόβονται οι εκπαιδευτικές άδειες. Καλέ τι λέω; Τι σας νοιάζει εσάς εάν θα κοπούν οι άδειες ή όχι. Εσείς για τη μόρφωσή σας ταυτόχρονα και θα διδάσκετε στο σχολείο και θα σπουδάζετε. Εκ των προτέρων τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον άθλο σας.
Αμ τι παραπάνω είχε η 45αρα οδοκαθαρίστρια που πέρασε και με σειρά στο Πάντειο. Σιγά. Μόνο τρια παιδιά, δούλευε και διάβαζε όσο μαγείρευε, όταν πηγαινοέρχονταν στην δουλειά, στα διαλείμματα. Πάω στοίχημα ότι εποχιακή θα ήταν. Διότι ο δημόσιος υπάλληλος έχει κεκτημένα αναμφισβήτητα. Για να επιστημονοποιηθεί χρειάζεται εκπαιδευτική άδεια. Α, όλα κι όλα. Πασόκ ξεΠασόκ Διαμάντω μου, σου τραβάμε και μια απεργία τώρα Σεπτεμβριάτικα. Δεν ειναι θεσμικό ζήτημα οι εκπαιδευτικές άδειες; Για να μην κατηγορηθούν τα παιδιά ότι τις απεργίες τις κάνουν μόνο για οικονομικά ζητήματα όπως παραπάνω τους κατηγόρησα. Σας ζητάω συγνώμη καλοί μου εκπαιδευτικοί. Αλήθεια, οι ελλείψεις στα σχολεία είναι θέμα θεσμικό ή όχι; Εγώ τι να σας πω, δεν ξέρω. Εσείς ξέρετε;

Και τώρα που λέω για δασκάλους. Ακούσατε την παλιά καραβάνα (τον Τασιόπουλο ντε); Εγώ τον άκουσα και θέλω κάτι να του πω σε πολύ καλά ελληνικά αφού κι αυτός είναι άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας. Άμα λοιπόν νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνουν τα ελληνικά σου αυτοί στους οποίους δίνεις συνέντευξη, πρώτον να είσαι πιο συγκρατημένος και ευγενικός (διότι ευγενής δεν μπορείς μάλλον να είσαι) και δεύτερον να μην τους ξαναδώσεις συνέντευξη.
Μπορείς να περιμένεις να γίνει δημοσιογράφος ο Μπαμπινιώτης και να σου ζητήσει να του δώσεις συνέντευξη. Είσαι έξυπνος άνθρωπος. Όταν γίνεσαι όμως και εξυπνάκιας τότε γίνεσαι αντιπαθής. Τώρα επί της ουσίας των όσων είπες. Δεν κατάλαβα, εσύ με ποιον έχεις χημεία; Ή μάλλον, ποιος με σένα θέλει να έχει χημεία; Το βρίσκω το λιγότερο άκομψο, απαξιώνοντας τους πάντες να “προσκαλείς” τους υποψήφιους να σε βάλουν στο ψηφοδέλτιό τους, κάνοντάς τους τη χάρη να τους φωτίσεις με τις θεόπνευστες απόψεις σου περί αυτοδιοίκησης, ηγεμονίας και άλλα τέτοια δύσκολα που εσύ τα παίζεις στα δάχτυλα. Μα ποιος είσαι; Ο Μακιαβέλι; Εάν τώρα βέβαια τα πιστεύεις και όλα όσα λες, τότε να κάτσεις στο σπιτάκι σου και τις ιδέες σου γράψτες βιβλίο.

ΥΓ: Δεν ρωτώ που πήγαν όλες αυτές οι χιλιάδες και τα εκατομμύρια ευρώ των δήμων που δανείστηκαν. Θέλω όμως να ξέρω πως θα τα ξεπληρώσουν. Πάντως, στη θέση σου Χαρούλα (Ουσουλτζόγλου) δεν θα ήθελα να ξαναβγώ δήμαρχος. Πολύ φοβούμαι ότι νόμιζες ότι βγήκες για shopping κρατώντας πιστωτική κάρτα. Εσείς εκεί στη Βεργίνα, με τόσα λεφτά θέλατε να χτίσετε κάνα παλάτι, για να γίνετε αντάξιοι συνεχιστές της δόξας και του πλούτου (με δανεικά λεφτά) του Φιλίππου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: