Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Xαρακιά Νο12: Τεστ πολιτικής κρίσης, τα δώρα της Θεοδώρας, και τελευταίος και ..πρώτος

Σήμερα σας έχω ένα test για να διαπιστώσετε τι είδους πολιτική κρίση διαθέτετε ανάλογα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσετε Όσο μεγαλύτερη βαθμολογία τόσο μεγαλύτερη πολιτική κρίση και ωριμότητα.
1. Πότε αυτοκτονεί πολιτικά ένας βουλευτής;
α. Όταν καλεί προεκλογικά λαϊκή αοιδό σε γήπεδο και τα ποτά κερασμένα. (0 βαθμοί).
β. Όταν δεν αγωνίζεται για τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του τόπου του στη βουλή. (5 βαθμοί).
γ. Όταν υποστηρίζει προεκλογικά τον υποψήφιο δήμαρχο αντιπάλου κόμματος με αποτέλεσμα να χάσει η παράταξή του εξ αιτίας του τον δήμο. (10 βαθμοί).
2. Πότε οι ψηφοφόροι τιμωρούν τους βουλευτές τους μαυρίζοντάς τους στις επόμενες εκλογές;
α. Όταν οι βουλευτές τους αγνοούν την λαϊκή θέληση (η θέληση των περισσοτέρων) και τους οδηγούν σε εκλογική ήττα. (10 βαθμοί).
β. Όταν οι βουλευτές βγάζουν ο ένας τα μάτια του αλλουνού με κατηγορίες- καταγγελίες, μηνύσεις κλπ. (0 βαθμοί)
3. Τι κάνει την διαφορά ανάμεσα σε έναν πολιτικό με μέλλον και προοπτική και σε έναν εφήμερο πολιτικάντη;
α. Ο πολιτικάντης είναι τύπος λαϊκούρα/no name ενώ ο πολιτικός με μέλλον τύπος Κολωνάκι/τζάκι. (0 βαθμοί)
β. Ο πολιτικάντης δωροδοκεί τους ψηφοφόρους του ενώ ο πολιτικός με προοπτική έχει ήθος, αρχές και λόγο. (0 βαθμοί)
γ. Ο πολιτικάντης παρασύρεται από προσωπικές επιθυμίες και συμφέροντα και επιδεικνύει ανάρμοστες πολιτικές και κομματικές συμπεριφορές που τον καθιστούν εφήμερο, ενώ ο πολιτικός με προοπτικές αποφεύγει την πολιτική αυτοκτονία για να εξασφαλίσει το μέλλον του. (10 βαθμοί)
4. Πότε τιμωρείται η πολιτική και κομματική αλαζονεία;
α. Όταν ο πολιτικός το παίζει πατέρας-αφέντης και ζητάει υποταγή. (5 βαθμοί)
β. Όταν προκειμένου να γίνει το δικό του προβαίνει σε δηλώσεις που αναρωτιέσαι εάν έχει επίγνωση των λεγομένων του. (5 βαθμοί)
γ. Όταν πάει κόντρα στην θέληση του αρχηγού του κόμματος. (10 βαθμοί)
Αποτελέσματα:
0 βαθμοί
: Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω μα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι ανήκετε στην κατηγορία του κορόιδου. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται και πιστεύετε ό,τι σας σερβίρουν πολιτικοί και κόμματα. Χρειάζεστε εντατική ενημέρωση και προβληματισμό ενόψει των επερχόμενων εκλογών, χωρίς και πάλι να είναι σίγουρο ότι έχετε ελπίδες αφύπνισης. Εάν είστε πολιτικός πάτε ντουγρού να φάτε το κεφάλι σας. Σταματήστε την αυτοκαταστροφή όσο είναι καιρός.
5-35 βαθμοί: Ενώ διαθέτετε πολιτική σκέψη, για κάποιο άγνωστο λόγο αφήνετε να άγεστε και φέρεστε από τους πολιτικούς και τα κόμματα που καταφέρνουν εντέλει να σας χρησιμοποιούν Μην στεναχωριέστε. Μια καλή λύση είναι να βάζετε ένα ερωτηματικό σε όσα σας σερβίρουν ως ακλόνητες αλήθειες. Εάν είστε πολιτικός καλό θα είναι μετά από κάθε δημόσια δήλωση, το βράδυ πριν κοιμηθείτε, να κάνετε ταμείο “τι μαλακίες είπα πάλι σήμερα”,”αύριο να τα μπαλώσω”, Ή “πιπέρι, να μην τις ξαναπώ”.
40 βαθμοί: Συγχαρητήρια Δεν μασάτε. Τους αφήνετε να λένε, δείχνετε ότι τους ακούτε κι όταν έρχεται η ώρα της κρίσης τους δίνετε να καταλάβουν. Η ελπίδα του πολιτικού μέλλοντος του τόπου βρίσκεται στα χέρια σας. (Την τελευταία πρόταση μην την πάρετε και τοις μετρητοίς. Λίγη υπερβολή κι ένας δραματικός τόνος προσδίδει άλλο κύρος στο test). Σε αυτή την κατηγορία βέβαια δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανένας πολιτικός.
Αναρωτιέμαι, ο Αργάγγελος (Χαλκίδης) τι βαθμολογία θα συγκεντρώσει Εγώ νομίζω 0 βαθμούς. Εσείς τι λέτε;

Τι ντιρέκτ “δώρα” ήταν αυτά σήμερα το πρωί, που έδωσε η Θεοδώρα Κουρκουτά (από σήμερα Μεγάλη Θεοδώρα και ουχί Δώρα διότι ακούγεται ως Ντόρα) στον Αργάγγελο (Χαλκίδης); Με τόσα ντιρέκτ τον έριξε νοκ άουτ. Η χαριστική βολή όμως ήταν η πρότασής της να κατέβει αυτός για δήμαρχος κι αυτή μαζί του στο ψηφοδέλτιο. Μεγάλη Θεοδώρα, φαντάζομαι σκίζεις στα δικαστήρια. Πολύ δικολαβίστικος ο χειρισμός αυτός. Αφού δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να κατέβει για δήμαρχος αυτός, κι εσύ υπερβάλλοντας με δική σου υποψηφιότητα τον προκαλείς και τον εκθέτεις. Καλό, καλό. Κι όλα όσα είπε. Όλα ένα κι ένα. Βέβαια, αναρωτιέται κανείς εάν οι πολιτικοί μιλάνε λογικά και ανθρώπινα (εννοώ ότι απευθύνονται σε ανθρώπους κι όχι εξωγήινους) μόνο εάν δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες εξουσίας (βουλευτές, δήμαρχοι κλπ).
Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί καριέρας αγγίζουν το όριο της ηλιθιότητας όταν ανοίγουν το στόμα τους. Για τούτο Μεγάλη Θεοδώρα μην φιλοδοξήσεις πολιτικά ποτέ, μην τυχόν και είναι κάποια μορφή ασθένειας η καριεροπολιτική μωρία και την κολλήσεις κι εσύ. Επίσης, είσαι και εκλεγμένη στην Κ.Ε της ΝΔ. Καταλαβαίνεις πως μπαίνω στον πειρασμό να σε συγκρίνω με ομόλογή σου του Πασόκ, αλλά δεν θα το κάνω. Διότι πρώτον, οι συγκρίσεις γίνονται ανάμεσα σε ομοειδή. Ως εκ τούτου, δεν μπορείς να συγκρίνεις την ευφυΐα, την πολιτική άποψη, την βούληση θέσης, τα εξαιρετικά ελληνικά, τον άρτιο λόγο, τον τσαγανό, την μπέσα με την βλακεία, την απουσία πολιτικού λόγου και άποψης, την δυσκολία έκφρασης, τα ακατανόητα ελληνικά, την πολιτική αβουλία, την δολοπλοκία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα και θαψίματα. Και δεύτερον, εάν το έκανα θα σε πρόσβαλα. Άνισα τα μεγέθη.

Και μια είδηση για τον μελλοντικό δήμο Δίου – Ολύμπου. Ο νυν δήμαρχος Λιτοχώρου Τσιφοδήμος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λέγοντας “ε, αφού είμαι ο τελευταίος δήμαρχος Λιτοχώρου γιατί να μην είμαι και ο πρώτος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου;” Τώρα, αυτό το είπε μη καταλαβαίνοντας τι λέει; Το είπε από μεγάλη αυτοπεποίθηση; Το είπε κάνοντας χιούμορ; Ή το είπε διότι έχει από τη μια πλάτες το κόμμα που όπως είπε υπηρέτησε τόσα χρόνια και απ΄ την άλλη έχει την στήριξη και από άλλους άλλων κομμάτων; Μήπως γι αυτό ο χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ Λάππας του έπλεξε το εγκώμιο στην απολογιστική συνεδρίαση; Ή μήπως το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ δόθηκε και πάλι σε κάποιον για τον οποίον δεν ορκίζομαι κιόλας για την εξυπνάδα του; Πάντως, όπως και νάχει ο μες στην καλή χαρά Τσιφοδήμος θα ΄ναι υποψήφιος. Φαντάζομαι ότι δεν κοιμάται πολύ καλά αυτές τις μέρες ο Δημόπουλος. Κλονίστηκε βλέπετε η αλαζονεία του και ο εγωισμός του. Μοιράζονται τα κουκια της ολύμπιας γης τώρα Αχου νταλκαδες. Και είναι και διακοπές ο άνθρωπος

Υ.Γ.: Μ΄ αρέσουν οι μηνύσεις. Φτιάχνομαι. Προσοχή όμως. Άμα κάνει το ίδιο πρόσωπο συνεχόμενες μηνύσεις ας σκεφτεί ότι μπορεί να τον πάρουν και στο ψιλό, χαρακτηρίζοντάς το ας πούμε δικομανή, βλαμμένο Εγώ θα πρόσθετα και κομπλεξικό.
Υ.Γ.1: Χρυσοπαληκαράδες της Αυγής σιγά τα αίματα.
Υ.Γ.2: Μπουρλοτιέρηδες του Μπαρουτιού α,α, θα σας μαλώσω. Αν μη τι άλλο περίμενα πρόσκληση για τις προάλλες. Δεν θυμάστε που ζήτησα να σας γνωρίσω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: