Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Χαρακιά Νο 11: Και το δαχτυλίδι πάει στον ..., Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλά ΠΑΣΟΚ Ι, Σοσιαλιστικό ήθος

Mην στεναχωριέσαι Ίλια (Ιωσηφίδου). Δεν είναι που δεν μετράς στο ΠΑΣΟΚ. Είναι που ο άλλος είναι πιο καλό γλειφτρόνι και με περισσότερες άκρες από σένα στο κόμμα. Τώρα, εγώ αν ήμουνα στη θέση σου και η πως τη λένε επιτροπή δεν αποφάσιζε να γίνουν αντί για πέντε, έξι δημοψηφίσματα, και κατά πως το ήθελες και συ, ε, θα έλεγα άι σιχτίρ γλειφοδιάφανο ΠΑΣΟΚ και θα έφευγα για διακοπές, κι όταν επέστρεφα θα κατέβαινα ανεξάρτητη και θα χάριζα έτσι ένα ψιλοεγκεφαλικό στον Γλειφομπατσό που μου τείνει χείρα συνεργασίας τώρα γιατί έχει ένα μεγάλο αγγούρι στον κώλο. Αφού, ναι μεν στήριξη του κόμματος αλλά οι ψηφοφόροι από το κόμμα που θα βρεθούν; Έχει βέβαια πολλούς ΝΔ (Τζώρτζης) ε, και; Χρειάζονται κι άλλα κουκιά για να βγει. Και αυτός το ξέρει καλά αυτό. Αλήθεια, τι παπαριές είναι αυτά περί στήριξης και όχι χρίσματος; Είναι που αν το πούνε χρίσμα πως να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι αυτούς που θα στηρίξουν έχουν και στήριξη και από τη ΝΔ [(Βλέπε Γλειφομπατσό (Καραμπατζός-Τζώρτζης), Μπαμπούξινο (Γκιόνογλου- οι γνωστοί δεξιοί)].
Βέβαια, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την ανάγκη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο pasok.gr. Αλλά, για σιγά. Κι αυτό εξηγείται. Το κάναν για να κοιμάται ήσυχος ο Γιωργάκης. Για το χατήρι του, μιας κι επιμένει να νομίζει ότι κυβερνά τη Σουηδία.

Ο επιμένων νικά και δεν μασά. Ο Δον (Δημητριάδης) είναι μάλλον από τους ανθρώπους που άμα βάλουν κάτι στο μυαλό τους, ο κόσμος να χαλάσει θα το πετύχουν. Σταθερά κι ακούραστα, χωρίς φανφάρες και παπάρες κατάφερε να του δοθεί το χρίσμα. Η όλη διαδικασία είχε ξεχωριστή αίγλη. Ο ίδιος ο βασιλιάς χρίζει τους ιππότες του. Έτσι κι ο Αντωνάκης χρίζει εκτός διαδικασιών τους υποψηφίους του. (Αλήθεια, ο Σαμαράς δεν σας φαίνεται ότι είναι σαν έχει καταπιεί μπαστούνι. Σαν αγγούρι ένα πράγμα είναι αυτός ο άνθρωπος). Όσο για τον Αρχάγγελο (Χαλκίδης) επειδή μάλλον η ρομφαία σου δεν μετράει και πολύ, μήπως λέω εγώ τώρα, μήπως να γινεις Ντορικός; Λες να είναι που είσαι δεδομένος- σίγουρος Σαμαρικός και γι αυτό δεν σου κάνουν τα χατίρια; Ή που σε έφαγε η σιγουριά και η αλαζονεία του “εγώ κόβω και ράβω ως ο ένας και μοναδικός βουλευτής στην Ημαθία; Έλα μου ντε. Δεν είν΄ κακό να το σκεφτείς κι αυτό.

Κι ενώ είναι καλοκαιράκι και τα σχολεία είναι κλειστά, στην Αθήνα οι επιτροπές έχουν φούριες. Αξιολογούν τους διευθυντές της Α΄ βάθμιας για κάθε νομό. Τις προάλλες έγιναν και οι συνεντεύξεις Αλήθεια, αν θυμάμαι καλά, που σίγουρα θυμάμαι καλά, η Διαμάντω (Διαμαντοπούλου)(που εξαιτίας της μακρόχρονης θητείας της στις Βρυξέλλες νομίζει ότι κι αυτή κάπου αλλού είναι υπουργός κι όχι στην Ελλάδα), η Διαμάντω λοιπόν δεν είχε εξαγγείλει ότι θα καταργήσει τις συνεντεύξεις; Μετά όμως της είπαν ότι άμα καταργηθούν οι συνεντεύξεις πώς θα καταφέρουν τα δικά τους παιδιά από έσχατα να έσονται πρώτα στις μοριοδοτήσεις. Η Διαμάντω πολύ στεναχωρέθηκε στο άκουσμα αυτών των θλιβερών μαντάτων. Για να κρατήσει λοιπόν μια επίφαση διαφάνειας, αποφάσισε ότι οι συνεντεύξεις θα συνεχίσουν αλλά οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να είναι παρόντες στις συνεντεύξεις των συνυποψήφιών τους. Μας δουλεύετε καλή μας Διαμάντω; Δηλαδή αν πχ ο Κρίτογλου που είναι στις πρώτες θέσεις μοριοδότησης καταλάβει ότι η επιτροπή μιλάει για ντεκαπάζ με την Χαρίση, ενώ αυτόν τον “ξέσκισε” γιατί είναι δεξιός και η Χαρίση βρεθεί από τη μέση στα ύψη, τότε μπορεί να προσβάλει την διαδικασία, επικαλούμενος μη μετρήσιμα κι αξιολογήσιμα στοιχεία, ώστε να βρει το δίκιο του.
Ναι, μάλιστα, με το ΠΑΣΟΚ έτσι γίνονται οι αξιολογήσεις πλέον. Με δι-α-φά-νει-α. Προπάντων. Τι λέτε τώρα. Ας περιμένουμε τις θέσεις της Χαρίση και του Ζιάκα. Στ΄ αλήθεια, είμαι πολύ περίεργος. Α, παρεμπιπτόντως, κ. Χαρίση, πολλά μόρια πήρατε για την επιστημονική σας και παιδαγωγική σας συγκρότηση. Όσο και να ρώτησα δεν έμαθα σε τι συνίσταται αυτή η συγκρότηση. Αντιθέτως, έμαθα ότι είναι μια αξιολόγηση της επιτροπής για σεμινάρια , συνέδρια και δημοσιεύσεις γενικώς. Μήπως εννοούν και τις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο; Διότι εγώ καταλαβαίνω ότι λογικά πρέπει να αφορούν δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Προς θεού, δεν θέλω να σας αδικήσω. Μπορεί να την διαθέτετε αυτή τη συγκρότηση. Εσείς ξέρετε. Εμένα απλώς μου φάνηκε πολύ φλου αυτή η κατηγορία αξιολόγησης.

Και επειδή μιλάμε για εκπαίδευση και ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί κι ένα κείμενο που γράφτηκε παλιότερα αλλά θα το διαβάσετε τώρα. Ας όψεται ο κ. Μόχλας. (Πως περνάτε εκεί στο Λιτόχωρο Χάρη μας; Έχετε σκοπό να επιστρέψετε; Ή να περιμένουμε και τις εντυπώσεις σας από κει πρώτα; Αλήθεια, για την Κρήτη που αλωνίσατε, προ Φούρνων, τίποτα δεν θα μας πείτε;)

κ. Κουκουρίκου μας, όπα με το μαλακό. Ηρεμήσετε Εντάξει, είπαμε να επιστημοποιηθείτε αλλά δεν θα μας τρελάνετε κιόλας. Κι εμείς εδώ ζούμε. Δεν κατεβήκαμε από τον Άρη. Λοιπόν για να συννενοούμαστε. Πρώτον, να αλλάζετε πολλά φανελάκια εκεί στα Αρχεία του κράτους, γιατί έτσι που ιδρώνετε φοβάμαι μην αρρωστήσετε. Και για να το πω πιο σοβαρά. Δεν ήξερα ότι το να κάνεις αρχειοθέτηση, στην ησυχία σου, με το καφεδάκι σου και το πάσο σου είναι εξίσου δύσκολο και απαιτητικό με το να είσαι σε μια τάξη με παιδιά, δάσκαλος. Η μόνη περίπτωση που θα σου ήταν πιο εύκολο στην τάξη είναι εάν την ώρα του μαθήματος έβαφες τα νύχια σου.
Και επειδή σε ακούνε και συνάδελφοί σου μήπως θέλεις να το βάλω σε γκάλοπ; Τι είναι πιο δύσκολο; Δουλειά γραφείου 8πμ-6μμ και γιορτές και καλοκαίρι ή δουλειά στην τάξη 4-5 ώρες και διακοπές γιορτές και καλοκαίρια; Την απάντηση την ξέρεις γι αυτό μην μας προκαλείς κιόλας. Γιατί αλλιώς τόσα κουρασμένα παλικάρια της εκπαίδευσης γιατί κάνουν κρα να βρουν λόγο και τρόπο να την κάνουν από την τάξη; (πχ μετά από μερικά χρονάκια δουλειάς σε τάξη πολλούς τους πιάνει μια φιλομάθεια και θέλουν να γίνουν διδάκτορες. Σιγά ρε παιδιά, που θα βρεθούν τόσες έδρες πανεπιστημίων να διδάξετε; Ήθελα νάξερα, αν κόβονταν οι εκπαιδευτικές άδειες, πόσοι από τους φιλομαθείς εκπαιδευτικούς στα μέσα των εργάσιμων χρόνων τους θα αποφάσιζαν και να σπουδάσουν και να εργάζονται. Ή αν έπαιρναν άδεια, αλλά άνευ αποδοχών. Αυτό μόνο για ανέκδοτο κάνει.
Δεύτερον, κ. Κουκουρίκου μας, ως γνωστόν στην Ελλάδα τα διδακτορικά γρήγορα δεν σώνουν. Επομένως μετά από ενα πρόχειρο υπολογισμό, όταν με το καλό φορέσετε την τήβεννο στην ορκωμοσία, θα βγείτε και στην σύνταξη; Ή θα γυρίσετε διευθύντρια ή σύμβουλος ή προϊστάμενος; (Διότι, τα πτυχία δίνουν μόρια για τέτοιες θέσεις). Ότι όμως και να διαλέξετε, το σίγουρο είναι ότι στην τάξη χλωμό το βλέπω να επιστρέφετε. Τώρα βέβαια, επειδή το διδακτορικό σας είναι στην εκπαιδευτική πολιτική. Και επειδή εκεί στο ΠΑΣΟΚ, εσείς πιστεύετε ότι θα είστε κυβέρνηση αν όχι για πάντα αλλά κάθε λίγα χρόνια. Ε, τότε καταλαβαίνω ότι μπορεί να τρέφετε ένα πόθο για θέση συμβούλου της Διαμαντοπούλου. Εγώ πάντως σας εύχομαι και πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχετε κάτι να πείτε; Καλύτερα πείτε το από μέσα σας. Αλλιώς θα εκτεθείτε. Α! και τι ακριβώς είναι το αυτό των κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ; Λοιπόν, όταν το άκουσα, ξέρετε που πήγε το μυαλό μου; Στον floor manager των shows της TV. Αυτόν καλέ που λεέι στον κόσμο που βρίσκεται στο studio στις εκπομπές πότε να χειροκροτάει και να γελάει. Οι κινητοποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο είναι; Λεωφορεία και χειροκροτητές; Έτσι εξηγείται που βρίσκονται όλοι αυτοί που αγκαλιάζουν, φιλούν, σφίγγουν τα χέρια των αρχηγών όταν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις. Και τα παιδάκια που τους δίνουν ανθοδέσμες. Στημένα όλα αυτά έ; Έλεγα κι εγώ. Τόσο βλαμμένος κόσμος υπάρχει; Να τον πατάνε κι αυτός να τους φιλάει; Με το κεφάλι τους πληρώνετε τους χειροκρητητές ή με το πούλμαν; Να ένα καλό συμπληρωματικό εισόδημα στους φτωχούς καιρούς μας.

Καλά, έκανε μια χαρά τις προάλλες ο Γιωργάκης όταν παρέλαβε μια κοινοποίηση εξωδίκου προς το εμ-βλημα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ (Σιδηροπούλου) που δεν λέγεται. Το εξώδικο αφορούσε χρήση προσωπικών δεδομένων τρίτων που το εμ-βλημα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει. Μπράβο Γιωργάκη που έχεις στο Ε.Σ.σου μέλη που διαπράττουν ποινικά αδικήματα. Μήπως να την μαζεύατε πριν σας ρεζιλέψει κι άλλο; Αλλά και τι να πεις; Άμα βαράει ο γεροντοκορισμός στο κεφάλι, μωραίνει Κύριος... Έτσι οι δούλοι του στρατεύονται σε απελευθερωτικούς αγώνες πριγκίπων και κυνήγι μαγισσών.
Εμ-βλημα, εγώ απλώς καταγράφω γεγονότα. Ξέρεις; Γεγονότα ονομάζουμε τα πραγματικά συμβάντα. Δεν λέω ψέματα. Το έλαβε το mail ο Γιωργάκης και οι άλλοι 300 του Ε.Σ. Για να μην μου κάνεις καμιά μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμησης. Τα συνηθίζεις εσύ κάτι τέτοια, προς δημιουργία εντυπώσεων βέβαια και μόνο. Αλίμονο. Προπάντων μην γίνεις λαϊκό ανάγνωσμα. Η μόνη έννοια σου, την οποία βεβαίως εσύ η ίδια με κάθε τρόπο έχεις κατορθώσει να πραγματοποιήσεις. Και εις ανώτερα. Εκτός κι αν προλάβετε και την μαζέψτε. Μάστε την.

Δεν υπάρχουν σχόλια: