Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Χαρακιά Νο13: Ο λαγός και η χελώνα, Η βουλη των Λόρδων, Οι πολιτικούδες του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

E, τι να πω; Καλή επιτυχία Δον (Δημητριάδης). Κάτι μου λέει ότι θα την έχει την επιτυχία ο Δον. Και δεν εννοώ το χρίσμα, στήριξη ή όπως το λένε τέλος πάντων. Αυτό το έχει ήδη εξασφαλίσει. Μιλάμε ότι τον βλέπω και δήμαρχο. Δον, θα μας πείτε τι παίρνετε και είστε ακάματος; Δεν μπορεί, κάποια μυστική συνταγή έχετε. Αύριο, λέει, θα κάνει και ένα πέρασμα απ΄ τα βαμβάκια μαζί με τον ΕΛΓΑ. Φτου σκόρδα. Μη φοβάστε Δον, το δικό μου το μάτι δεν ματιάζει. Άλλα μάτια να φοβάστε. Αλλά, καλέ, τι λέω; Το ντούρασελ ούτε μάτι δεν το πιάνει. Έχει βάλει τον αυτόματο για το δημαρχείο Αλεξάνδρειας κι έχει αφήσει αρκετούς γύρους πίσω τον Μπαμπούξινο (Γκιόνογλου).
Ταράξ Μπαμπούξινε. Μα γιατί είσαι τόσο αργός; Χρειάζεσαι χρόνο να επεξεργαστείς σκέψεις και πληροφορίες; Ή δεν μπορείς έτσι κι αλλιώς να επεξεργαστείς τίποτα; Εμένα πάντως μου δίνεις μια αίσθηση βαριεστημάρας. Έτσι ήταν κι ο Κωστάκης (Καραμανλής) λίγο πριν χάσει.¨"Οχού, αφήστε με τώρα", "πάλι κάτι πρέπει να δηλώσω;" "πάλι πρέπει να παραστώ σε πανηγύρια, γάμους και κηδείες;" Κοίτα, αν είναι να το κάνεις από υποχρέωση, μην το κάνεις βρε παιδάκι μου.
Πες: μετάνιωσα. Άλλωστε, άλλοι με πρότειναν. Έχω να κουλαντρήσω και τους δεξιούς μου. Τελικά, εγώ τώρα τι υποτίθεται ότι είμαι; ΠΑΣΟΚ; Ανεξάρτητος; ΝΔ;. Δεν με παρατάτε. Με βάζετε να παίρνω και τηλέφωνα στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ με διαφορά τόσων ημερών από τον Άλλον τον ξερετε ποιον(βλέπε Δον). Που ξέρω εγώ από βαμβάκια και σκουλήκια; Με κάνετε και ρεζίλι, στην ανακοίνωση τον λέτε τον άνθρωπο Νίκο αντί για Χρήστο. Θα λένε ότι δεν τον πήρα και στ΄ αλήθεια τηλέφωνο, αφού ούτε το όνομά του δεν ξέρω.
Ωχ, παρατάτε με σας λέω. Να, κάντε υποψήφιο τον Καπόγλου. Μια χαρά. Άνθρωπος γεμάτος ιδέες, αυτοπεποίθηση,πετυχημενος, βέρος ΠΑΣΟΚ. Είναι και γεωπόνος. Να σταθεί στα ίσα απέναντι στον Άλλον, ξέρετε ποιόν.
Δεν μπορώ σας λέω άλλο. Δυο τετραετίες μπάχαλο τον κάναμε τον δήμο. Ακούς εκεί, ο Άλλος ξέρετε ποιος, κλείνει το 2009 και με αποθεματικό. Κι εμείς παίρνουμε δάνεια τρεις και λίγο για να πληρώνουμε τους υπαλλήλους. Κι όταν δεν είχαμε τους δίναμε κουπόνια για το Σούπερ Μάρκετ να ξεγελαστούν για λίγο. Γι αυτό σας λέω, αφήστε με ήσυχο. Όπου κι αν πάω, βρίσκω τον Άλλον, ξέρετε ποιόν, εκεί, να μ΄ έχει προλάβει. Μέχρι και ρεπόρτερ στο κρατικό ραδιόφωνο έγινε τότε με το δυστύχημα στο 45. Και καλός ρεπόρτερ, πανάθεμά τον.
Δεν θέλω άλλο σας λέω. Αφήστε με. Θέλω να βγαίνω στα μπαράκια τα βράδια. Να πίνω τα ουίσκια μου κλπ.
Κι αυτός ο ξάδερφός μου. Έ, νισάφι πια. Ας αναλάβει κι αυτός τις υποχρεώσεις του. Μικρότερος στο σόι, δε λέω. Αλλά καιρός να μεγαλώσει. Πούντος τώρα με αυτά τα βαμβάκια. Άκου να μου πει ότι δεν χαλάει τις διακοπές του αφού έτσι κι αλλιώς τα σκουλήκια τα χάλασαν τα βαμβάκια. Και να γυρίσει τώρα δεν μπορεί,λεει, να αλλάξει και τίποτα. Μετά, θα βγάλει μια ανακοίνωση που θα εξυμνεί το νέο ήθος του ΠΑΣΟΚ που για όλα θα φροντίσει και τελειώσαμε. Σάμπως, και τι άλλο να κάνει. Άσε κάθε φορά που τηλεφωνεί στην Μπατζελή συστήνεται απ΄ την αρχή για να τον θυμηθεί.
Γι αυτό σας λέω. Αφήστε με. Σας έκανα το χατίρι και με προτείνατε. Αλλά δεν βλέπω να μπορώ να το φτάσω μέχρι τέλους. Τρελαθήκατε εντελώς; Να με πεθάνετε θέλετε; Δε με βλέπετε πως λαχανιάζω κάθε φορά που τρέχω να προλάβω τον Άλλον, ξέρετε ποιον.
Έτσι να τους τα πεις Μπαμπούξινε. Εγώ πάντως σε καταλαβαίνω και σου δίνω δίκιο. Να τα βροντήξεις και να φύγεις. Και στο καλό και να μας γράφεις.

Μα καλά, δεν ντρέπεστε μεγάλοι άνθρωποι να τσακώνεστε στα καφενεία (στα καφέ για την ακρίβεια). Λέω για τις εσωκομματικές έριδες της ΝΔ. Σας συμβουλεύω να πάτε καμιά βόλτα κατά το Λιτόχωρο (να κάνετε και κάνα μπάνιο, να ξελαμπικάρετε). Εκεί, να πάρετε μαθήματα αβρότητας (και καθαρό, βουνίσιο αέρα). Αυτοί δεν είναι ανθυποψήφιοι. Η βουλή των Λόρδων είναι. Ο χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ Λάππας εναγκαλίζεται για αναμνηστική φωτογραφία με τον νυν δήμαρχο και υποψήφιο δεξιό Τσιφοδήμο και τον συγχαίρει για το έργο του.
Ο Δημόπουλος που έχει εξαγγείλει την "Ολύμπια γη" και περιμένει το χρίσμα, το οποίο χρίσμα περιμένει και ο Τσιφοδήμος που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του (καλά, αν μαζευτούν όλοι οι υποψήφιοι στους οποίους έχεις τάξει το χρίσμα Μιχαλολιάκε, δεν θα προλαβαίνεις να μετράς μπάτσες αφού σ΄ όλους λες ναι), ο Δημόπουλος λοιπόν, δηλώνει ότι την δεύτερη Κυριακή σαφώς θα υποστηρίξει τον Τσιφοδήμο εάν χρειαστεί.
Κι ο Παπαθανάσης, ως παλιά καραβάνα, κάνει χιούμορ μαζί τους στον αέρα. Μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα είσαστε όλοι εκεί στο Δίον- Όλυμπο. Ο μελλοντικός δήμος θα έχει αντιπολίτευση; Ή όλοι μαζί θα συν διοικείτε ως μια καλή παρέα;

Ά, ρε Ίλια (Ιωσηφίδου), σε φανταζόμουν κάπως πιο σοβαρή. Μια αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι διέκρινα στην τηλεοπτική σου συνέντευξη. Μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα Μα καλά, καμιά σοβαρή δεν έχει το ΠΑΣΟΚ στο νομό; Ή που θα είναι χωρίς σκέψη, λόγο, θέση, άποψη (κοινώς γλάστρα), ή που θα είναι τσαούσα κι εύθικτη (και μέχρι εκεί και πέραν τούτου ουδέν), ή που θα είναι δασκαλίτσα με τη βίτσα ή που θα είναι χωριατοΖορό ή που θα είναι αλαφριά γιορτή. (Δεν χρειάζεται να σκεφθείτε και πολύ για να βρείτε ποια είναι ποια. Εγώ δε θα σας το πω. Βρείτε τες μόνοι σας έτσι και για παιχνίδι.

ΥΓ1: Κύριε Μόχλα, ή είστε πολύ δαιμόνιος ρεπόρτερ, ή πολύ διορατικός αναλυτής ή έχετε πολύ καλές άκρες-πηγές ή είστε πολύ κωλόφαρδος. Πολύ θα ήθελα νάξερα τι απ΄ όλα αυτά συμβαίνει και το βράδυ καλείτε τον Δον (Δημητριάδης) να εξαγγείλει υποψηφιότητα και το πρωί ο Δον το κάνει.

ΥΓ2:Φίλε των Βρυξελλών της γραντ πλας. Δεκαπενταύγουστος. Πρέπει να ήρθες. Καλά να περάσεις. Φιλιά και στη μάνα σου. Όταν γυρίσεις με το καλό πίσω θα σε ξαναδώ να "μπαίνεις" και να με διαβάζεις και θα επικοινωνήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: